Öppna föreläsningar

En av våra välbesökta föreläsningar på Reveljen.

Under hösten arrangerar Reveljen återigen en serie intressanta öppna föreläsningar. Föreläsningarna är gratis och, som det hörs på namnet,  öppna för allmänheten. Vid föreläsningar på morgonen serverar vi en smakfull frukost från klockan 07.30. Vid kvällsföreläsningar bjuder vi på fika med början ca 15 minuter innan föreläsningen startar. Anmälan sker endast via webbanmälan som du finner under "länkar", välkommen!

Föreläsningar - hösten 2018

17/10 kl. 07.45: Vägen till ett fossilfritt Sverige år 2040

 

Riksdagen har beslutat att Sverige ska vara fossilfritt år 2040. Då
ska kärnkraften vara avvecklad och elproduktionen i Sverige vara 100 % förnybar.

 

Sollefteå kommun har i årtionden varit en av landets största producenter av förnybar energi. Den nationella omställningen till 100 % förnybart till år 2040 innebär stora möjligheter för kommunen att visa vägen in i framtiden för förnybar elproduktion och utveckling av nya tekniker för sol-, vind- och vattenbaserad energiproduktion.

 

Tillsammans med Energimyndigheten driver Sollefteå kommun projektet "Vindkraft - generator för hållbar utveckling". Vid frukostföreläsningen den 17 oktober medverkar Hans Pahlin och Erik Löfgren från det projektet och talar på temat "Vägen till ett fossilfritt Sverige år 2040 - möjligheter för Sollefteå kommun".

 

24/10 kl. 07.45: Schysst frukost och schyssta villkor i världshandeln

OBS! Anmälan är stängd, föreläsningen är fullbokad.

 

Åtta av tio svenskar uppger att de äter frukost varje dag, och för många är frukosten det viktigaste målet på dagen. Då är det viktigt att den är schysst. För dig är en schysst frukost en bra start på dagen – för odlaren kan den vara ett sätt att ta sig ur fattigdom.

 

Därför sätter vi nu frukosten i fokus.  Den 8 oktober startar kampanjen "Schysst frukost" som fokuserar på schyssta villkor i världshandeln. Det här kommer Ann-Carin Sjölander, som jobbar med konsumentfrågor vid Sollefteå kommun, att berätta mer om den 24 oktober.

 

7/11 kl. 07.45: Jämställdhet - en angelägenhet för alla

 

Den 7 november är det dags för Sollefteå kommuns årliga mångfaldsdag. Därför passar vi på att erbjuda en föreläsning i mångfaldens och jämställdhetens tecken. Jenny Långström arbetar sedan flera år med jämställdhet på både regional och kommunal nivå, idag som särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen Västernorrland. Den 7 november kommer Jenny att prata om normkritiskt arbete för att skapa en inkluderande och trygg arbetsplats, samt hur det kommer sig att ett jämställt samhälle innebär fördelar för både kvinnor och män.

 

29/11 kl. 18.30: Raka spår, sidospår och stopp - att vara ung och nyanländ i Sverige

 

Under senare år har antalet ungdomar som kommer till Sverige i gymnasieålder ökat stort. Det här innebär att kunskapen om hur introduktionen för denna grupp ungdomar organiseras i Sverige är viktig och aktuell. I föreläsningen utgår fil.dr. Mirjam Hagström vid Jönköpings universitet från intervjuer med en grupp ungdomar, som alla studerar på programmet språkintroduktion i gymnasiet, och visar hur dessa upplever sin vardag i språkintroduktionen samt i det svenska samhället.

OBS! Föreläsningen streamas via Youtube

Publicerad: 2018-10-24

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice