Intervju - så upplever jag Reveljen

Här kommer den tredje i vår serie av intervjuer som vi gör tillsammans med studenter/elever som finns eller har funnits hos oss på Reveljen.
Den här gången har vi träffat Monica Tirri. Hon är 46 år, bor i Österforse tillsammans med sin son.

Fråga 1: Hur hittade du till Reveljen?  
Monica: Reveljen är ett studiecentra som jag känt till länge, jag jobbar som lärare och är kommunpolitiker så det är ett ställe jag träffat på förut.

 

Fråga 2:  Hur har dina studier påverkat dig?                  
Monica: Mina studier gör att jag ständigt utvecklas och lär mig nya saker, jätteroligt!

 

Fråga 3: Hur är Reveljen som en plats att studera och läsa på?                      
Monica: På Reveljen finns allt samlat! Suveräna grupprum, rymliga och ändamålsenliga. Cafeterian med bra priser ligger i byggnaden bredvid, deras sallader är jättegoda! Ibland hittar man studiesällskap, och även om man nu inte läser samma kurser så har man ändå utbyte av varandra när man läser på högskola/universitet. Datateknikerna kommer kvickt när tekniken sviker. Dessutom slipper jag tänka på tvättmaskinen, disken och allt annat som borde göras - jag fokuserar så mycket bättre här på Reveljen!

 

Fråga 4: Hur ser du på dina möjligheter att hitta ett jobb du trivs med när du läst klart?         
Monica: Är övertygad om att jag kommer finna ett bra jobb, Sollefteås framtida arbetsmarknad ser ljus ut både för mig och för många andra.

 

Fråga 5: Vad är dina bästa tips till någon som funderar på att börja studera?               
Monica: Ta chansen, det är så kul att utvecklas! Att läsa på distans är perfekt om man som jag har familj och bostad här. Dessutom är det aldrig för sent att läsa, jag har själv läst kurser av och till samtidigt som jag alltid har förvärvsarbetat samtidigt. En jätterolig kombination som inte begränsar, men man ska då vara medveten om att det tar lång tid. Prata gärna med andra studenter, på Reveljen kan du knyta många kontakter..

 

Publicerad: 2019-04-24

Skribent:

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice