Handels- och administrationsprogrammet (HA)

Möjligheternas och framtidens bransch

Har du affärssinne, ledaregenskaper, initiativförmåga och lätt för att möta människor? Då är handelsprogrammet det rätta för dig. I handeln kan dina talanger utvecklas oavsett vilka det är.


Handelsprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av ekonomi, handel och företagande. Du får öva din förmåga att möta människor i olika situationer.


Du får möjlighet att utvecklas både på det personliga planet och i din blivande

yrkesroll. Du får lära dig service, inköp, försäljning och marknadsföring. Lära dig om hur det är att vara en entreprenör och hur det är att driva projekt.

De kunskaper du får med dig gör att du ska kunna driva ett eget

företag inom Ung Företagsamhet (UF).Lärling

 

Programmet drivs från och med höstterminen 2016 i formen som lärling. Detta innebär att stora delar av din yrkesutbildning sker på ett eller flera företag. Du har en handledare på företaget som tillsammans med våra yrkeslärare följer din utveckling. De gymnasiegemensamma ämnena läser du i skolan tillsammans med den yrkesteori du har i dina kurser.


Ute på företaget är du en del av teamet, så du följer de arbetstider och rutiner som gäller på arbetsplatsen.


Lärlingsutbildningen ger dig arbetslivserfarenhet, möjligheter att skapa ett brett kontaktnät och goda förutsättningar för anställning efter avslutade studier.


Tänker du studera vidare efter avslutade studier på gymnasiet så väljer du till högskoleförberedande kurser som läses på skolan under årskurs 2 och 3.

 


Programföreträdare

Conny Modig

Telefon: 0620-68 14 57

conny.modig@utb.solleftea.se

Publicerad: 2018-10-30

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice