Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Byggelever med lärare

Gillar du att arbeta praktiskt med ett hantverksyrke är detta programmet för dig.

Byggbranschen erbjuder dig spännande arbetsuppgifter och yrkesmöjligheter i en bransch med goda framtidsutsikter.


Bygg- och anläggningsprogrammet är numera ett lärlingsprogram som vänder sig till dig som vill arbeta i något yrke inom husbyggnadssektorn. Stora delar av yrkeslärandet i årskurs 2 och 3 kommer därför att ske ute på arbetsplatser, där du utför dina arbetsuppgifter tillsammans med din handledare. Du förväntas delta aktivt i verksamheten på arbetsplatsen och måste anpassa dig till de villkor som gäller där.


Det innebär att du följer arbetstiderna som gäller för arbetsplatsen och tempot kan vara högt. Därför är det viktigt att du visar intresse och att du gillar att ta för dig.


När du söker till programmet är det viktigt att dina betyg från grundskolan är kompletta då det inte finns tid för att läsa in kurser från grundskolan.


Genom ditt individuella val kan du få grundläggande behörighet för högskolestudier, vilket branschen rekomenderar. Du har rätt att läsa de kurserna inom ramen för ditt program eller som utökat program.


Vad kan du bli?


De företag vi har samarbete med verkar i Sollefteå och Kramforsområdet och de yrken vi kan erbjuda utbildningar inom är:

  • Plåtslagare
  • Målare
  • Mattsättare
  • Golvläggare och träarbetare


Gå gärna in på www.byn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,  www.malare.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, www.platslagare.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,

eller www.golvbranschen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information om de olika yrkena.


Byggprogrammet går ej att garantera deltagande i individuellt val dans, hockey, och fotboll för årskurs 2 och 3 .Deltagande görs i samråd med aktuella arbetsgivare för arbetsplatsförlagt lärande (APL)Programföreträdare

 

Ulf Sellgren

Mobil: 070-346 18 52

ulf.sellgren@utb.solleftea.se


Publicerad: 2018-10-30

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice