Introduktionsprogrammet

Bli behörig till Sollefteå Gymnasium på något av introduktionsprogrammen

Preparandutbildning (IMPRE)

Här kan du läsa in behörigheten till ett yrkesförberedande eller högskoleförberedande program. Denna utbildning är ettårig.


Yrkesintroduktion (IMYRK)

På Sollefteå Gymnasium kan du få möjlighet till yrkeserfarenhet genom att göra praktik eller läsa in kurser på ett nationellt yrkesprogram, samtidigt som du läser in behörighet till gymnasiet. Skolan gör en individuell planering för hur det ska se ut för just dig.


Individuellt alternativ (IMIND)

För dig som inte har behörighet till ett nationellt program eller som har särskilda behov och behöver en utbildning som är individuellt  anpassad. Målet ska vara att du ska kunna gå vidare till ett nationellt program, yrkesintroduktion eller annan utbildning.


Språkintroduktion (IMSPR)

Den här inriktningen är till för dig som nyss har kommit till Sverige och behöver mycket undervisning i svenska. Du förbereder dig för att kunna påbörja annan gymnasieutbildning.


Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Den här inriktningen är sökbar och du konkurrerar med ditt betyg. Det är bara behörigheten som är lite annorlunda. Svenska, Engelska, Matematik + 3 andra ämnen eller Svenska, Engelska/Matematik + 4 andra ämnen krävs. Du kommer att kunna välja mellan några yrkesprogram och samtidigt som du läser programmet så har du möjlighet att läsa in behörigheten.

 

 

Programföreträdare språkintroduktion

Ellinor Jonsson

Telefon: 0620-68 23 52

ellinor.jonsson@utb.solleftea.se

 

Programföreträdare yrkesintroduktion

Malin Sundberg

Mobil: 070-191 04 86

malin.sundberg@utb.solleftea.se

Publicerad: 2018-11-01

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice