Teknikprogrammet (TE)

Designa och programmera din framtid. Utveckla och skapa inom arkitektur, design och IT. Här arbetar du både i projektform och individuellt och du mixar teori med praktiskt och kreativt arbete. Du kommer också att få kunskaper inom entreprenörskap.

I inriktningen Design och produktutveckling arbetar du med design och konstruktion inom arkitektur och produktutveckling. Du kommer att lära dig designprocessen och att arbeta i projektform. Du jobbar både ”för hand”

med skisser och modeller samt med 3D-program i datorn.


Tycker du om att konstruera blir denna inriktning perfekt!

Informations- och medieteknik är inriktningen för dig som är intresserad av datorer och IT.


Du får utveckla dina talanger genom utmanande och kreativt arbete inom exempelvis datorkommunikation, programmering och webbutveckling.


Inriktningar

Design och produktutveckling

Inriktningen design och produktutvecklingger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Den behandlar även designprocess och designmetodik.


Informations- och medieteknik

Intresserad av datorer? Här utvecklar du dina talanger genom utmanande och kreativt arbete inom till exempel datorkommunikation, programmering och webbutveckling. Om data och IT lockar dig är detta ditt självklara val.Efter gymnasiet

Våra inriktningar ger dig en bra grund för vidare studier inom teknikutbildningar på universitet och högskola för en framtid som till exempel arkitekt, designer eller programmerare. Men du får även en bra grund för att gå vidare mot andra yrken.

 

 

Programföreträdare

Helene Johansson

Mobil: 070-300 07 68

helene.johansson@utb.solleftea.se

Publicerad: 2018-11-01

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice