Information om skolstart och skolskjuts på Nipanskolan

Välkommen till höstterminen på Nipanskolan. Årskurs 7 och 8 har samling måndag den 20/8 kl 08.30 i idrottshallen. Nedan finns information om busstider.

Busstider

Från och med måndag morgon, 20/8 2018, kommer det finnas tre bussar avgående från Långsele som erbjuder skjuts som möjliggör avstigning vid Nipanskolan. Två bussar märkta med linje 39 samt en buss märkt med linje 331.

 

Vi har lovats att aktuella bussar ska ha en extra märkning med ”Nipan” i rutan, troligen på ett vanligt vitt papper. Chaufförerna är också informerade och ska hjälpa eleverna till rätt buss.

 

Finns det minsta osäkerhet hos eleven så fråga chauffören på bussen om man hamnat rätt! När det gått några dagar kommer alla troligen ha fått in en rutin på vilken buss de ska kliva på!

 

Bussarna går ju lite olika vägar mot Sollefteå och hämtar också upp passagerare löpande efter vägen och därför kan inte alla elever, tyvärr, åka med samma buss.

 

Kommer du till Långsele med annan busslinje?

Exempelvis linje 40 från Graninge så behöver man byta buss i Långsele till linje 331. Annars riskerar man att endast ta sig till resecentrum och inte ända upp till Nipanskolan.

 

Boende efter vägen via Nordsjö och efter vägen via Hjälta kan stiga på buss 39 som passerar.

 

Boende efter riksväg 87 kan stiga på buss 331 som passerar, se tidtabell hos DinTur.

 

Avgång för elever i centrala Långsele sker från hållplats Köpmangatan från kl 07:50 fram till 08:00. Framförallt de första skoldagarna är det bra om eleverna är vid hållplatsen i god tid före 07:50 för att fördelas på bussarna.

 

Hemresa med buss

Gällande hemresorna så kommer en buss att avgå från Nipanskolan kl 15:50 måndag-torsdag för transport ner till Resecentrum. Där byter eleverna buss till det alternativ som tar respektive elev hem.

Var inte rädd att fråga chaufförerna vilken buss man ska kliva på för att ta sig hem!

 

Återigen är det bussar märkta med linje 39, linje 331 samt linje 40 som framförallt är aktuella för resande mot Långsele/Graninge.

 

För hemresa på fredagarna så kommer det vara en liknande lösning fast då ett annat klockslag som ännu inte är helt fastställt. Eleverna får mer information kring fredagens hemtransport på skolan!

 

Busskort kommer att delas ut på skolan under första skolveckan och eleverna ska få åka med bussen utan färdhandling under den första veckan.

 

Eventuella frågor kan ställas till Nipanskolans expedition, tel 0620-68 26 20.

Publicerad: 2018-08-17

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice