#DrivkraftSollefteålänk till annan webbplats: Övergång till distansundervisning

Den 17 mars rekommenderade Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats kommunerna att införa distans- och fjärrundervisning på gymnasiet och vuxenutbildningen för att minska risken för spridning av det nya coronaviruset.

På mindre än 24-timmar förändrades vardagen för 700 elever på Sollefteå Gymnasiumlänk till annan webbplats när verksamheten gick från lektioner i klassrum till distansutbildning.

 

Nu har det hunnit gå några dagar sedan förändringen genomfördes så vi passade på att fråga Elsa Leiknes som går Barn- och Fritidsprogrammet om hur hon tycker att det fungerar att plugga hemifrån.

 

Hur påverkas du av coronakrisen?

Jag påverkas mycket av coronakrisen, det är en stor omställning nu när skolan är stängd och det har övergått till distansplugg. Det största omställningen var att allting hände så fort, man var inte beredd på att hela ens livsstil skulle ändras på så kort tid. Skolan stänger och mycket inom idrottens värld blev snabbt förändrat.

 

Hur tycker du att det funkar med skola på distans?

Skolan på distans funkar över all förväntan bra för mig, visst har jag stött på något problem med licens till vissa digitala läromedel men i övrigt är det väldigt smidigt och funktionellt i längden.

 

Hur motiverar du dig till studier hemma?

Motivationen kommer mest från att det är samma sak hemma som i skolan, uppgifterna måste fortfarande göras även fast man är hemma. Det är lätt att bli bekväm hemmavid och prioritera bort skolan, men det tjänar ingen på, det blir bara en massa restplugg. Jag har överraskade nog hög motivation för skolan hemma och det känns lättare att plugga hemma, det är lugnt och jag får faktiskt väldigt mycket gjort.

Publicerad: 2020-03-23

Skribent:

Medborgarservice