Dans

Att dansa är roligt, att dansa tillsammans ännu roligare! Med medryckande musik och härliga rytmer skapar vi roliga steg och uttrycksfulla koreografier inom olika dansgenrer.

Varje år får alla danselever möjlighet att delta i vår stora dansföreställning för att fira Dansens Dag på Hullsta Gårds stora scen. Där får eleverna vara med och se hur ett stort produktionsarbete med ljud och ljus fungerar.


Hos oss på Kulturskolan är du varmt välkommen med eller utan förkunskaper, här förenas vi i kärleken till dansen.

Vi har möjlighet att anpassa undervisningen, så såväl nybörjare som mer avancerade elever utvecklas och har roligt på dansgolvet.

Följ oss på Instagram: kulturskolandans


Här är våra olika klasser som vi erbjuder:


Pyttedans (4-7år):

I Pyttedans stärks barnets kroppskännedom, balans, rumsuppfattning, rytmik och koncentrationsförmåga. Vi tar hand om barnets inneboende rörelseglädje genom dansövningar, rörelseramsor och rytmikövningar. Pyttedans är steget innan Barndans.


Barndans (8år):

Här tar vi vara på barnets rörelseglädje och provar på dansstilarna Jazz och Hiphop på ett lekfullt sätt. Vi fyller lektionerna med härliga danslekar, rytmikövningar och utmanande koreografier.

Barndans är steget innan kvällsgrupper.


Kvällsgrupper (från åk 3 - gymnasiet):

Här kör vi blockundervisning med olika stilar under årets gång såsom: Jazz, Modernt och Hiphop. Vi jobbar på att eleverna ska få en stark teknisk grund oavsett dansstil och vårt fokus ligger alltid på dansglädje.


Förutom firandet av Dansens Dag deltar vi även i många av Kulturskolans övriga evenemang.


Anmälan gör du på: https://e-tjanster.solleftea.se/kulturskolanlänk till annan webbplats

Publicerad: 2020-05-07

Medborgarservice