Edwise, Sollefteå lärportal och Närvaro-app Tieto Education

Sollefteå kommun använder  en webbaserad lärportal, Edwise, för dokumentation runt elever i grundskolan.

Lärportalen är webbaserad och ger åtkomst till systemet hemifrån. I lärportalen finns nyhetskanaler och elevdokumentation.

För Närvaron används från aug -19 istället Tieto Education Närvaro i alla skolformer.

I mobil-appen Tieto Edu kan Vårdnadshavare följa sitt barns Närvaro, och få aviseringar vid Frånvaro. Se pdf här för info om appenPDF.
Det krävs inget vårdnadshavarkonto i Edwise för appen (inloggning med mobilt bank-id).


Vårdnadshavare kan även få avisering via sms och e-post vid ogiltig frånvaro om just er skola aktiverat den tjänsten.Ansökan om konto i Edwise för vårdnadshavare

Om du inte redan har en inloggning till lärportalen kan du som vårdnadshavare ansöka om konto via länken till höger "Ansök om konto för vårdnadshavare". Mentor eller annan behörig personal beviljar därefter ditt konto förutsatt att uppgifterna överensstämmer och du får ett e-postmeddelande med dina kontouppgifter.

Det är endast vårdnadshavare till barnet som har rätt att ansöka om ett konto. Båda vårdnadshavarna kan ansöka om konto till samma barn. Ditt konto är knutet till ett eller flera barn. Du gör således en ansökan för vart och ett av de barn som finns i familjen, men de ligger sedan under samma inloggning. 


Glömt lösenord?

Om du glömt ditt användarnamn eller lösenord kan du med din tidigare registrerade e-postadress återställa detta via länken "Glömt lösenord".

Hjälp i lärportalen

Hjälpsidor finns när du loggat in via länken "Hjälp" i fönstret nere till vänster eller via ikoner med ett frågetecken "?".

Publicerad: 2019-08-24

    Ingen giltig användare vald.
    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice