Lyssna på sidan Lyssna

Komvux som anpassad utbildning

Komvux som anpassad utbildning är till för dig som är 20 år eller äldre. Du har en funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada som gör att du behöver en individuellt anpassad studiegång. På Reveljen kallas komvux som anpassad utbildning för Lärvux.

Studera på Lärvux

Att studera på Lärvux är gratis. Lärvux erbjuder utbildning utifrån dina kunskaper och erfarenheter. Du studerar själv eller i små grupper tillsammans med en lärare. Vi har en lugn miljö där studietakten är anpassad efter dina behov.

Kursutbud

Nedan finner du exempel på de kurser som Lärvux erbjuder. Vill du ha mer information om kursutbudet är du välkommen att kontakta en studie- och yrkesvägledare på syv-reveljen@utb.solleftea.se.

  • Svenska
  • Svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Historia
  • Matematik
  • Samhällskunskap
  • Biologi
  • Hem- och konsumentkunskap
  • Estetisk verksamhet
  • Information och kommunikation
  • Trafikantkunskap

Orienteringskurs

Om du vill kan du prova en orienteringskurs. Där får du till exempel veta mer om studieteknik eller få hjälp med att välja studier eller yrke. Du kan också få visa vad du kan så du inte behöver läsa det igen.

Lärlingsutbildning

Vill du utbilda dig till ett yrke kan vi även erbjuda dig lärlingsutbildning. En lärlingsutbildning sker ute på en arbetsplats där du har en handledare som hjälper och stödjer dig under utbildningen. Själva upplägget och innehållet av utbildningen planeras tillsammans med Reveljen.

Under utbildningen läser du kurser på komvux som anpassad utbildning samtidigt som du tillbringar den mesta tiden ute på en arbetsplats. Kontakta Magnus Davidsson om du vill veta mer om lärling.

Anmälan

Du anmäler dig till Lärvux genom att kontakta en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att göra en ansökan. Tillsammans gör ni en studieplan som är speciell för dig.

Du får gärna komma på studiebesök till Lärvux. Boka tid med vår lärare Marie Gjersvold först. På studiebesöket får du se lokalerna, material och prata om vilka kurser du kan läsa.

Antagning till Lärvux sker kontinuerligt under hela året.

Teletal och andra stödtjänster

Behöver du stöd vid telefonsamtal kan vi tipsa om tjänsten Teletal som är helt kostnadsfri och du behöver inte registrera dig för att använda den. Ett samtal med Teletal är ett trepartssamtal som inkluderar en tolk. Tolken kan hjälpa till med att förtydliga svårförstått tal eller svårförståeliga ord. Tolken kan också hjälpa till med att ge minnes-stöd eller anteckningshjälp under samtalet.

Tjänsten har öppet måndag-fredag kl. 08.00 - 20.00 samt lördag, söndag och helgdagar kl 12.00-16.00 (med reservation för förändringar). Du når Teletal på 020-11 11 44 och kan läsa mer på www.teletal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du bäst kommunicerar i text så finns också tjänsten texttelefoni på www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Använder du svenskt teckenspråk kan du använda tjänsten Bildtelefoni.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om tjänsterna på sidan Kontakta oss på Sollefteå kommuns hemsida.

Kontaktuppgifter Komvux som särskild utbildning

Marie Gjersvold

Lärare Komvux som särskild utbildning

Telefon: 070-716 38 95

E-post: marie.gjersvold@utb.solleftea.se

Christer Sjödin

Rektor vuxenutbildningen

Telefon: 0620-68 22 93

Mobil: 076-792 98 81

E-post: christer.sjodin@utb.solleftea.se

Magnus Davidsson

Utbildningssamordnare vuxenutbildning - frågor kring lärling

Telefon: 0620-68 22 48

Mobil: 070-714 35 55

E-post: magnus.davidsson@utb.solleftea.se

Studie- och yrkesvägledning

E-post: syv-reveljen@utb.solleftea.se