Lyssna på sidan Lyssna

Våningsservice

Skolverkets nationella yrkespaket Våningsservice innehåller kurser från Hotell- och turismprogrammet och är utformat för arbete med våningsservice inom besöksnäringen till exempel med arbetsområden inom logi, konferens, reception, frukost, städning och underhåll av rum och utrymmen.

Utbildningen är på distans och innehåller kurser på sammanlagt 700 poäng. Läser du på heltid innebär det 35 veckors studier, på halvtid 70 veckor. APL (Arbetsplatsförlagt lärande) 5 veckor ingår. I tabellen ser du vilka kurser som ingår. Kurserna bör läsas i den ordning som anges i tabellen.

Länkarna går till Arena Utbildnings hemsida där du kan se förkunskapskrav, kursinnehåll och kurslitteratur. På Skolverkets hemsida finns mer information om de olika kurspaketen vi erbjuder och om utbildningarnas mål, se länk längre ned på sidan.

Våningsservice 700 poäng

Kurs

Information

Poäng

Service och bemötande 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Logi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Reception 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Våningsservice 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


100

Våningsservice 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förkunskaper: Våningsservice 1

100

Frukost och bufféservering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

APL ingår

100

Våningsservice 3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förkunskaper: Våningsservice 2. APL ingår

100

Om du vill ha en examen från Hotell- och turismprogrammet behöver du läsa fler kurser och även göra ett komvuxarbete. Mer information kan du få av våra studie- och yrkesvägledare, kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Studieform

Du läser på distans genom Arena Utbildning. Distansstudier ger dig stor frihet men kräver också stort ansvar. Du måste ha tillgång till dator, studievana, datorvana, motivation och förmåga att söka information på egen hand. För att studera via Arena utbildning måste du ha mobilt BankID och en giltig legitimation.

Behörighet och ansökan

Till samtliga kurser krävs godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du ansöker genom webbansökan som du hittar längre ned på sidan. Var noga med att skriva in vilket kurspaket du vill läsa på avsedd plats i webbansökan.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

När en kurs innehåller APL förläggs delar av kursen till en arbetsplats. Det är en fördel om du själv kan anskaffa din APL-plats. Om du inte har möjlighet att hitta en plats kan Arena Utbildning hjälpa dig med det. Vid APL följer du personalens arbetstider.

  • Frukost och bufféservering har 2 veckors APL, och Våningsservice har 3 veckors APL. Om du läser kurserna samtidigt kan du göra APL på samma arbetsplats under 5 veckor.

Betyg och dokumentation

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du en "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av oss när du är klar med dina kurser.

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, Syv-reveljen@utb.solleftea.se.

Webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.