Ekonomi- och redovisningsassistent

Skolverkets nationella yrkespaket Ekonomi- och redovisningsassistent innehåller kurser från Handels- och administrationsprogrammet och är utformat för arbete med till exempel ett företags bokföring, utbetalningar och löner.

Utbildningen är på distans och innehåller kurser på sammanlagt 700 poäng. Läser du på heltid innebär det 35 veckors studer, på halvtid 70 veckor. APL (Arbetsplats förlagt lärande) 5 veckor ingår. I tabellen ser du vilka kurser som ingår. Länkarna går till Arena Utbildnings hemsida där du kan se förkunskapskrav, kursinnehåll och kurslitteratur. På Skolverkets hemsida finns mer information om de olika kurspaketen vi erbjuder och om utbildningarnas mål, se länk längre ned på sidan.

‌Ekonomi- och redovisningsassistent 700 poäng

Kurs

Information

Poäng

Information och kommunikation 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


100

Företagsekonomi 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


100

Affärsjuridiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


100

Företagsekonomi 2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förkunskaper: Företagsekonomi 1

100

Redovisning 2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


100

Personaladministrationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förkunskaper: Administration 1 eller Servicekunskap. APL ingår

100

Affärskommunikation

APL ingår

100

Om du vill ha en examen från Handels- och administrationsrogrammet behöver du läsa fler kurser och även göra ett gymnasiearbete. Mer information kan du få av våra studie- och yrkesvägledare, kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Studieform

Du läser på distans genom Arena Utbildning. Distansstudier ger dig stor frihet men kräver också stort ansvar. Du måste ha tillgång till dator, studievana, datorvana, motivation och förmåga att söka information på egen hand. Kurserna bör läsas i den ordning som anges i tabellen.

Behörighet och ansökan

Till samtliga kurser krävs godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Du ansöker genom webbansökan som du hittar längre ned på sidan. Du kan bara söka kurser på sammanlagt 400 poäng vid varje ansökansomgång. Var noga med att skriva in vilket kurspaket du vill läsa på avsedd plats i webbansökan.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

När en kurs innehåller APL förläggs delar av kursen till en arbetsplats. Det är en fördel om du själv kan anskaffa din APL-plats. Om du inte har möjlighet att hitta en plats kan Arena Utbildning hjälpa dig med det. Vid APL följer du personalens arbetstider.

  • Personaladministration har 4 veckors APL, och Affärskommunikation har 2 veckors APL. Om du läser kurserna samtidigt samordnas APL-momenten så att den sammanlagda APL-tiden för båda kurserna blir 5 veckor.

Betyg och dokumentation

Du får betyg i varje kurs. Dessutom får du en "Bilaga till utdrag ur betygskatalog". Det är ett dokument som visar att du läst samtliga kurser inom yrkespaketet. Du måste själv beställa dokumentet av oss när du är klar med dina kurser

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, se kontaktuppgifter nedan.

Webbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Reveljens studie- och yrkesvägledare

Monica Berglund

Studie- och yrkesvägledare

Telefon: 0620-68 24 94

E-post: monica.berglund@utb.solleftea.se

Elin Aarseth

Studie- och yrkesvägledare

Telefon: 0620-68 27 29

E-post: elin.aarseth.vux@utb.solleftea.se