Zombies don't run - you have to!

Zombies don't run är ett skräcklopp som passar de flesta och de flesta åldrar. Ett event som syftar till att få fler att röra sig och upptäcka vår stad.

Bakgrund


Efter att en rad mystiska händelser rapporterats väljer myndigheterna att år 1973 skicka en grupp forskare och militärer till skogarna i Sollefteå kommun.

Gruppen försvinner spårlöst och först 45 år senare under vintern 2018 upptäcks att gruppen förvandlats till zombies.


Infektionen sprider sig och Zombisarna är tillbaka och redo att ta över Höga Kusten. Klarar du dig?


Ett skräcklopp!


Zombieapokalypsen är här och ditt liv står på spel. Uppdraget är lika enkel som omöjligt. Du ska springa, gå eller krypa en sträcka på 4 kilometer och ta dig förbi såväl hinder som hungriga zombies som inte vill något annat än att kalasa på din hjärna.


Du kommer att ha tre ”livband” som zombisarna kommer att ta först innan de infekterar dig och kalasar på din hjärna. Zombisarna kommer att överraska, jaga, samarbeta och framförallt de vet att du kommer.


Zombies don’t run är ett roligt lopp utan tävlingsinslag. Tanken är att du ska ha en kul upplevelse, röra på dig och använda våra tätortsnära friluftsområde. Sträckan är ungefär 4 kilometer och bör passa de flesta - en sträcka på ca 300 meter består av en brantare skogsstig där man bör vara försiktig.


Sista anmälningsdag är 28 september!


Den 5 oktober kl. 19.30 med start i Västra Skogen!


Kostnad 100 kr. Barn under 13 år springer gratis och delar ”liv” med vårdnadshavare som springer med.


För frågor kontakta majed.safaee@solleftea.se

 

Är det barntillåtet?

Det finns ingen åldersgräns utan det är du som vårdnadshavare som känner dina barn bäst. De första 500 meter av loppen kommer att vara ganska snäll och känner man att det är för mycket kan man alltid vända om. Zombierna är snälla mot de som springer tillbaka.

 

Barn under 13 år springer gratis och delar ”liv” med vårdnadshavare som springer med.

 

Får jag tillbaka pengarna om jag inte vågar springa hela?

Nej, vi gör inga återbetalningar.


Anmälan

Att delta i tävlingen kostar 100 kr/per person. Barn under 13 år springer gratis och tillsammans med vårdnadshavare. De delar också "livrem" med vårdnadshavaren.


Anmälan är bindande och inga återbetalningar görs.


När du anmält dig sätt in summan via Swish-nummer 123 389 27 34 (Swish Hallsta Hallstabacken) i meddelandefältet skriver du det namn du angett vid anmälan här nedan!


VIKTIGT! När du swishar komihåg att uppge ditt namn!

Har du läst reglerna?
Har du läst reglerna?


Barn under 13 år behöver inte anmälas. Detta gäller enbart antalet betalande anmälda. Tänk på att din anmälan inte är giltig förrän betalning inkommit!


Regler:

  • Man får INTE röra zombies
  • Vårdnadshavare har alltid ansvar för sina barn
  • Du deltar på egen risk
  • Banan och rutten med zombies är snitslad – blir det för skrämmande kan du välja att gå en annan väg för att ta dig till målet i Stadsparken
  • Du kommer att få 3 liv. Dessa ska du fästa runt på midjan och hänga synliga bakåt. Det är inte tillåtet att ta av dem och hålla i händerna eller spänna fast för att försvåra för zombierna att ta av dem.
  • Du får bara tre band. Du får inte ta band från andra deltagare, plocka upp från marken eller zombies.
  • Du ska tydligt bära din nummerlapp på bröstet under hela loppet.
  • Du får samarbeta eller ”offra” andra löpare för att ta er förbi zombies – men aldrig röra zombies eller andra deltagare.
  • Det finns ingen rekommenderad ålder. Som vårdnadshavare känner du dina barn bäst och vet vad de klarar av. Barn under 13 år springer gratis och delar ”liv” med vårdnadshavare som springer med.

Publicerad: 2019-06-17

Medborgarservice