Utställningar hos Orrenhuset

De flesta av våra utställningar är tillfälliga, men några pågår över längre tid. Vi vill visa på bredden och mångfalden inom konstens alla områden. Hoppas du hittar något som passar just dig.

Pågående utställningar

10 september - 7 november 2019

 Martin & Tomas Skimutis

Besökarna bjuds på 2X Skimutis när Orrenhuset konst- och kultur för allra sista gången slår upp dörrarna till en ny utställning.

Träsnidaren Tomas Skimutis från Ramvik, känd för sin fantasifulla och färgsprakande konst med humoristiska inslag. Finurliga skapelser elektronik och rörelsedetektorer. Den andra Skimutis är sonen Martin, skulptör boende i Göteborg. Han presenterar konstverk i form av gåtfulla scenerier i miniatyr. Det är makalösa skapelser tunga av betydelser.


Sollefteå ± 100 år

Pågår till 17 oktober 2019

Bekanta er med lindansaren från Multrå som hamnade på cirkus. Möt kvinnan som arbetat med Bergman. Information om Nipornas stad varvas med berättelser om personer som satt sin prägel på staden under ett sekel. Tillsammans med besökarna tar vi också fram aktualiteter och ser in i framtiden.

  

Helmer Osslund

Pågår till 17 oktober 2019

Hör älvens brusande klang och se himlen i Nordingrå brinna. Färgsprakande norrländsk natur och porträttmålningar signerad Helmer Osslund. Här finns även information om konstnären.


Konst ur Göthe Höglunds samling

Pågår till 17 oktober 2019

Samlaren och konstentusiasten Göthe Höglunds konst med målningar av bland andra Atti Johansson och Pär Andersson. Möbeldesignern Mats Theselius finns också representerad.Publicerad: 2019-09-23

Medborgarservice