Utställningar hos Orrenhuset

De flesta av våra utställningar är tillfälliga, men några pågår över längre tid. Vi vill visa på bredden och mångfalden inom konstens alla områden. Hoppas du hittar något som passar just dig.

Pågående utställningar

2 april  - 5 juni 2019

Kristina Nilsdottter - målningar och skulpturer

Kristina Nilsdotter, född 1966, är bildkonstnär från Luleå. Hon är numera verksam i Nordmaling, Västerbotten, och arbetar med skulptur och måleri i olika tekniker. Hon har tidigare ställt ut på Liljevalchs Vårsalong och haft gestaltningsuppdrag för Robertsfors kommun. I år är separata utställningar planerade i bland annat Köpenhamn och Ängelholm.

Perioden 2 april - 5 juni visas hennes verk på Orrenhuset - konst och kultur.

 

Sollefteå ± 100 år

Pågår tillsvidare

Bekanta er med lindansaren från Multrå som hamnade på cirkus. Möt kvinnan som arbetat med Bergman. Information om Nipornas stad varvas med berättelser om personer som satt sin prägel på staden under ett sekel. Tillsammans med besökarna tar vi också fram aktualiteter och ser in i framtiden.

  

Helmer Osslund

Pågår tillsvidare

Hör älvens brusande klang och se himlen i Nordingrå brinna. Färgsprakande norrländsk natur och porträttmålningar signerad Helmer Osslund. Här finns även information om konstnären.

 

Konst ur Göthe Höglunds samling

Pågår tillsvidare

Samlaren och konstentusiasten Göthe Höglunds konst med målningar av bland andra Atti Johansson och Pär Andersson. Möbeldesignern Mats Theselius finns också representerad.

 

 

Publicerad: 2019-04-01

Medborgarservice