Utställningar hos Orrenhuset

De flesta av våra utställningar är tillfälliga, men några pågår över längre tid. Vi vill visa på bredden och mångfalden inom konstens alla områden. Hoppas du hittar något som passar just dig.

Pågående utställningar

2 december - 10 januari 2019

Irma Hamréns Tomteland

Midnatt kanske inte råder, men nog tippas och tappas det allt i vrårna på Orrtorget 1. Möt den lille, finmejslat finurlige Sollefteåtomten skapad av Irma Hamrén. Skyltsöndagen 2 december öppnas åter dörren in till tomtarnas värld.

Barngrupper och skolklasser är välkomna att boka visning med julpyssel 3 - 20 december. Kontakta då personal på 0732753976

 

13 november 2018 – 10 januari 2019

HABITAT

Kerstin Lindström utför markstudier i sällskap med Helmer Osslund

Ett HABITAT är en miljö där en art kan leva. I en serie arbeten utforskas olika aspekter av begreppet. Habitatet kan vara stort eller litet och berättar om något vi kan dela till skillnad från reviret. Utställningen visar ett antal verk framställda i filt och vadmal. De är uppbyggda av mindre delar, omsorgfullt färgade och utvalda för att bära sin berättelse. Det handlar om att undersöka olika ytor och färgskiftningar i betraktandet av avgränsade stycken natur. Allt från skogsbrukets provytor till det lilla barnets första upplevelser av sin omvärld.


13 november 2018 – 10 januari 2019

Kjell Bolin - textildesigner, illustratör och konstnär

Detta är en minnesutställning om Kjell Bolin 1937- 2006, som verkade i Sollefteå sina sista år i livet. Ett urval av skisser, grafik och textiltryck visas.

 

Sollefteå ± 100 år

Pågår till 3 januari 2019

Bekanta er med lindansaren från Multrå som hamnade på cirkus. Möt kvinnan som arbetat med Bergman. Information om Nipornas stad varvas med berättelser om personer som satt sin prägel på staden under ett sekel. Tillsammans med besökarna tar vi också fram aktualiteter och ser in i framtiden.

  

Helmer Osslund

Pågår tillsvidare

Hör älvens brusande klang och se himlen i Nordingrå brinna. Färgsprakande norrländsk natur och porträttmålningar signerad Helmer Osslund. Här finns även information om konstnären.

 

Konst ur Göthe Höglunds samling

Pågår tillsvidare

Samlaren och konstentusiasten Göthe Höglunds konst med målningar av bland andra Atti Johansson och Pär Andersson. Möbeldesignern Mats Theselius finns också representerad.

 

 

Publicerad: 2018-12-04

Medborgarservice