Möt Alexandra Loonin - 2015 års Ingrid Thulin-stipendiat

Från vänster, Mikael Sjölund fullmäktiges ordförande Sollefteå, Per Hägglöv VD SP Fastigheter, Alexandra Loonin stipendiat och Annica Andersson represenant för Ingrid Thulins släkt och vänner.

Alexandra Loonin är 2015 års Ingrid Thulin-stipendiat. Hon är uppvuxen i Ådalen men har även bott i Sundvall och en kortare tid i USA innan hon utbildade sig till dramatiker på Teaterhögskolan i Malmö.

Banden till Sollefteå är starka och hennes första offentliga verk spelades upp i Sollefteå sommaren 2012.


Detta är inte första gången Alexandra arbete uppmärksammas, tidigare i år fick hon ta emot Malmö stads kulturstipendium.

Det är inte heller första gången Alexandra arbete uppmärksammas, tidigare i år fick hon ta emot Malmö stads kulturstipendium.


Grattis! Ingrid Thulin-stipendiet tillhör ett av de finare kultur-stipendier som delas ut i vår region. Hur känns att få ta emot den?


- Tusen tack! Det känns fantastiskt, jag är så himla glad. Ådalen är ju den bästa platsen på jorden, att stipendiet är bundet till regionen gör det extra speciellt.


Vad har du för planer framöver?


- Just nu är allt obestämt och ångestfyllt. Jag har så mycket jag vill göra, men vet inte i vilken ordning (eller hur). Jag ska träffa ett par teatrar i slutet av sommaren, prata ihop mig med personer jag planerar samarbeten med och försöka lägga upp en plan. Under tiden fortsätter jag att skriva på manus och utveckla intresset/behovet av kreativa mötesplatser.


Har du funderat på vad du ska använda stipendiesumman till?


- Jag kom nyss hem från Berlin och skulle gärna åka tillbaka. Scenkonsten är intressant och inspirerande och jag skriver mycket när jag är där. Jag har en önskan om att organisera ett seminarium mellan fria teatergrupper jag kommit i kontakt med här och där, kanske kan jag använda en del av pengarna till att finansiera det!


Läs mer om Alexandra och Ingrid Thulin-stipendiet här.

Publicerad: 2015-07-24

Skribent:

Medborgarservice