Utställning: Sollefteåforsen 1962-1968

Sollefteå kommun och Sollefteå Konstförening arrangerar utställningen ”Sollfteåforsen 1962-1968”. För första gången visas unika arkivbilder som berättar historien om hur kraftverket mitt i stan växte fram.


Utställningen är en del av kommunens ambition att i samarbete med föreningslivet tillgängliggöra mer av Sollefteå kommuns historia och kultur. Utställningen kommer att finnas hos Konstföreningen 10-15/6-

 

Kommentarer från Sollefteå kommun,

- Kulturen är oerhört viktig för utvecklingen av vår kommun och det är därför vi vill göra den mer tillgänglig och låta fler delar av vår kultur, historia och kulturella uttrycka visas upp, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande.


- För att hela Sollefteå kommun ska leva måste vi bryta centraliseringen. Vi tror på en utveckling med kulturevenemang i hela kommunen. Vi jobbar nu vidare med föreningar för att stärka upp och skapa fler kulturarrangemang i hela kommunen. Mer information om det kommer inom kort, säger Roger Johansson, ordförande i samhällsutvecklingsutskottet.


- Vi står inför stora utmaningar och ska vi lyckas möta dessa så måste vi våga tänka nytt. Vi måste hitta nya arbetssätt, göra fler involverade och framförallt bli bättre på att samverka med civilsamhället, säger Kjell-Åke Sjöström, gruppledare för Vänsterpartiet.


Utställningen invigs den 10/6 kl. 17.30 i Konstföreningens lokaler på Storgatan i Sollefteå

Publicerad: 2019-07-05

Skribent:

Medborgarservice