Roligt på fotbollsskola

12/8-15/8 pågår en fotbollsskola på Nipvallen i Sollefteå. Intresset har varit stort och energin är på topp bland deltagarna som är mellan 7 och 12 år.

– Första dagen hade vi 30 barn på plats. Dag två hade ryktet spridit sig och det kom drygt 45 barn, säger Mikael Markström, föreningssamordnare på Sollefteå kommun.Hur ser upplägget ut?

– Det är ledare från SGIF:s pojkar 17 som hjälper till med träningen. Barnen får spela fotboll och lära sig teknik. Vi vill att de ska ha kul med boll. Det är roligt att se hur de äldre i gruppen snabbt är framme hjälper de yngre när det behövs, säger Mikael Markström.


Fotbollsskolan är gratis och till de barn som hade anmält sig i förväg fanns det tröjor, vattenflaskor, bollar och lättare lunch.


– De barn som kommit in senare under veckan har självklart fått vara med och träna, men tröjor och annat har bara räckt till de som föranmält sig, säger Mikael.


Fotbollsskolan genomförs årligen och är ett samarrangemang mellan Sollefteå kommun, Sollefteå GIF, Ångermanlands Fotbollsförbund och Västernorrlands Idrottsförbund.

Publicerad: 2019-08-14

Skribent:

Medborgarservice