Rullskid-VM möt hemmaåkaren Frida Karlsson

Frida Karlsson, Sollefteå skidor

Mellan den 2-6/8 samlas världseliten i Sollefteå för att göra upp om medaljerna i Rullskid-VM.

Bland åkarna finns hemmaåkaren Frida Karlsson som till vardags representerar Sollefteå skidor. Just nu befinner hon sig i Alperna för de sista förberedelserna inför VM. Men vi fick ett kort intervju med henne om VM på hemmaplan.

 

Grattis till uttagningen i VM-truppen. Hur känns det?

- Det känns jättekul att bli uttagen och det ska bli spännande att mäta sig mot världseliten inom rullskidor, något som man inte är alltför van att tävla på.

Hur speciellt är det med ett VM på hemmaplan?


- Ja, det är ju inte varje dag det är VM i Sollefteå, så det känns väldigt häftigt och kul att jag får den här chansen.

Rullskidor är kanske inte det som du har specialiserat dig på och nu ställs du mot de vassaste juniorerna i världen. Vad har du för målsättning under VM?

- Det är väldigt svårt att säga. Jag har ingen koll på vilka jag tävlar mot, men Sverige är en ledande rullskidnation och jag ingår i det svenska laget så då måste jag ju sikta högt.


- En tuff bana med träningshjul passar mig väldigt bra när det blir hjärta och lungor som får jobba. Jag tränar mycket där uppe på banan och den är utmanande och bra. Jag hoppas kunna prestera där även fast det nu är träningssäsong och man ligger på hög belastning. Skidorna är vad jag prioriterar och det är på vintern jag vill vara i toppform.

Finns det något särskilt under hela mästerskapet som du är särskilt laddad inför?

- Jag utmanande banor och därför ser jag mest fram emot skatetävlingen som går uppe på rullskidbanan på Hallstaberget. Även den klassiska masstartens avslutning uppför Hallstabacken är något som jag tycker ska bli roligt.

Publicerad: 2017-07-29

Skribent:

Medborgarservice