Rullskid-VM möt hemmaåkaren Elin Mohlin

Elin Mohlin

Foto Rolf Zetterberg

Den 2-6 augusti är det dags för Rullskid-VM i Sollefteå och världseliten samlas för att göra upp om medaljerna.

I den svenska VM-truppen finns Elin Mohlin som ursprungligen är från Helgum. Hon stannade till och pratade med oss lite om det kommande mästerskapet.

Grattis till uttagningen i VM-truppen. Hur känns det?

 

- Tack! Det känns jättekul. Jag tycker det är roligt att tävla i rullskidor och det känns extra kul att det är ett mästerskap, på hemmaplan dessutom.

 

DU är ursprungligen från Helgum, kan man säga att det är ett VM på hemmaplan för dig? Vad ser du mest framemot under mästerskapen?

- Ja det här är definitivt hemmaplan för mig. I Sollefteå har jag gjort många träningstimmar, så där känner jag terrängen väl. Jag ser fram emot att tävla såklart, men sedan hoppas jag också att det blir en härlig folkfest.


Du hade en bra skidsäsong år 2017 som toppades med seger i sprintstafetten i för-OS. Är det något från ”snösäsongen” som du tar med dig nu på rullskidor?


- Nej inget speciellt, kanske hellre tvärtom i och med att vintersäsongen är prio ett för mig, då är det här ett ypperligt tillfälle att få till riktigt bra träning. Man plockar fram något extra när nummerlappen åker på.

 

Vid senaste VM i Val di Fiemme så tog du ett VM-brons i backtävlingen. Vad har du för målsättning under detta VM?

 

- Det vore roligt att få med sig en medalj även från detta VM

Publicerad: 2017-07-29

Skribent:

Medborgarservice