Sollefteå - en kraftfull kommun

Se & Göra

Fiske

Laxfisket i Sollefteå är unikt och har kommit att bli känd som ett eldorade för fiskare. För dig som gillar fiske finns det mycket att välja mellan i Sollefteå kommun.

Hällrisningar Nämforsenlänk till annan webbplats

Nämforsen är en av Nordeuropas största hällristningsplatser med de ca 2600 hällbilderna som ristats i sten alldeles invid den frisläppta forsen.

Junsele Djurparklänk till annan webbplats

I Junsele djurpark finner du björnar, kameler, lemurer och många många fler intressanta djur. De vita tigrarna är kanske de allra mest upp-märksammade

Hallsta Skilänk till annan webbplats

Sveriges mest kompletta skidanläggning. Kompletta anläggningar för längdskidåkning, skidskytte, rullskidåkning, alpint och backhoppning.

Resele Adventureslänk till annan webbplats

Hos Resele Adventures kan du bland annat hyra kanot, hyra tandemcykel, fi0ska och uppleva bäversafari på nära håll!

Golflänk till annan webbplats

I Österforse en bit utanför Sollefteå finns ett av Sveriges finaste golfbanor. Under junimånad kan du spela dygnet runt under midnattsolen.

Hallsta cykelöppnas i nytt fönster

Downhillbana och skillspark som passar för stora och små. Liften är öppen under sommaren.

Österåsen länk till annan webbplats

Med en fantastisk utsikt över Ångermanälven, och den vackra Ådalen, ligger Österåsen –
en plats med anor från tidigt 1900-tal.

Westin Adventurelänk till annan webbplats

Låt Vasaloppsvinnaren Håkan Westin bjuda er på ett äventyr utöver det vanliga som avslutas med ett besök på den 108 m2 stora bastuflotten.

Galaxenlänk till annan webbplats

Galaxen, en drygt 300 kvm stor flotte, ligger vackert belägen i Betarsjön, Junsele. Varför inte hyra en kanot och paddla i magiska Betarsjön och Röån.

Bangolflänk till annan webbplats

Vi finns på Nipanområdet där Norrlands Trängregemente T3 fanns tills 1994. Regementets sjukstuga med sina salar i olika storlekar har totalrenoverats och blivit hotell med ett 30 tal rum.

Äventyr på Risönlänk till annan webbplats

Sollefteå camping är en familjevänlig camping och här finns lekplatser och andra aktiviteter.

Farm Backsjönlänk till annan webbplats

Förutom den populära tulpanfestivalen varje år så finns marknader med både hantverk och försäljning av tulpanlökar, m.m.

Kvarnå Trädgårdlänk till annan webbplats

Småskaligt odlade grönsaker, prisvinnande mathantverk och härligt nybakt surdegsbröd är bara några av upplevelserna som väntar i Kvarnå Trädgård som ligger ett stenkast från riksväg 90 precis utanför centralorten Junsele.

Kåtabyn länk till annan webbplats

Här är vildmarksupplevelser i fokus plus att skytteprofilen Jocke Smålänning, bygger vidare på sina erfarenheter inom skytte och utökat anläggningen med en jägaranpassad
jaktskyttebana i världsklass.

Graninge Bruklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Graninge Bruk är ursprungligen ett järnbruk som anlades på 1670-talet. Bruket och dess omnejd är en riktig pärla i Norrlands inland och är värt ett besök.