Sollefteå - en kraftfull kommun

Arbete

I Sollefteå bor ca 19 000 inv. varav ca 8000 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Edsele, Näsåker, Resele, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen och byar i kommunen.

Näringslivet är varierande och består främst av små företag, men även större privata arbetsgivare. Sammanlagt finns det 1100 företag i kommunen. Exempel på några av våra större arbetsgivare är: Eon Kundtjänst, Statkraft, AQ Enclosure, Haglöf Sweden AB, Thermotech Scandinavia AB, Hedströms, Själanders & Brorssons Åkeri, Edsele Såg, Östanbäcks Timmerhus m fl.

Arbetsmarknaden i Sollefteå Kommun bygger i grunden på basnäringar så som elkraftsproduktion, skogsbruk och verksamheter kopplade till detta, ex. sågverk, transporter, åkerier, skogsförvaltning.  Vård och omsorg är en stor yrkeskategori i kommunen i och med Sollefteå sjukhus stora upptagningsområde.

Kommunen har viss industriell tillverkning men det är en bransch som minskar, medan turism och besöksnäring växer, exempelvis Hotell Hallstaberget och Hallstabergets skidanläggning.

Till toppen