Sollefteå - en kraftfull kommun

Välkommen hit, eller välkommen hem

Sollefteå kommun har mycket att erbjuda! Den fantastiska naturen bjuder in till äventyr och rekreation. De snörika vintrarna, skidspår- och anläggningar med aktiviteter året om. Här finns tryggheten, engagemanget och en stark gemenskap som gör att du snabbt blir en del av samhället.

Vi är övertygade om att barnen är viktigast och därför investerar vi mycket tid och pengar inom utbildning och barnomsorg. Näringslivet är varierande och består främst av små företag, men även större privata arbetsgivare. Här får du möjligheten att hitta balansen mellan karriär och fritid. Det mesta som du behöver finns i din närhet och tiden du slipper lägga på transport och logistik kan du spendera på att göra det du brinner för istället.

Vyn över Sollefteå stad

Inflyttarservice

Det är mycket som ska falla på plats innan man tar steget att flytta. Därför erbjuder Sollefteå kommun inflyttarservice till personer på väg att flytta eller är nyinflyttade i vår kommun.

Vyn över Långsele

Arbete Öppnas i nytt fönster.

I Sollefteå bor ca 19 000 inv. varav ca 8000 bor i Sollefteå tätort. Junsele, Ramsele, Edsele, Näsåker, Resele, Långsele och Undrom är exempel på livskraftiga samhällen och byar i kommunen.

Vyn över Junsele

Boende Öppnas i nytt fönster.

Vilket boende drömmer du om? Här kan du hitta drömhuset såväl på landet som i stan, eller lägenhet i vackra sekelskifteshus.

Vyn över Ramsele

Fritid & upplevelser Öppnas i nytt fönster.

I Sollefteå har vi nära till allt! Det är bara att kliva ut genom dörren så väntar friluftsliv, vacker natur, roliga aktiviteter och evenemang. Frisk luft och rofyllda rum finns för att fylla dina sinnen.

HighCoast Logga

Utbildning och barnomsorg

Barn är det bästa vi har och det är viktigt att vi kan erbjuda en god barnomsorg och en lärorik skolverksamhet. På förskolan läggs grunden för barnens livslånga lärande.

HighCoast logga

Orter

Här hittar du information om några av våra drivkraftiga orter.

Till toppen