Högskola och universitet

Sveriges högskolor och universitet erbjuder varje termin en rad spännande kurser och program. Du kan läsa allt från en kurs i företagsekonomi till ett helt program om elkraft.

Under rubrikerna "Kurser" och "Program" har vi valt ut några av de hundratals distansutbildningar som Sveriges högskolor och universitet erbjuder. Vi har främst valt att tipsa om utbildningar där chansen att få ett arbete efter din examen är stor och där din kompetens är efterfrågad. Vi tipsar även om ett par kurser som du kanske framför allt väljer att läsa för att utveckla dig själv. Vad sägs till exempel om att läsa en kurs i fotbollshistoria?


Under rubriken "Studera på distans" hittar du även mer information om hur det är att studera på distans. Där kan du även få lite bra tips i studieteknik. Under rubriken "Reveljen - din studieplats" finns information om vad Reveljen kan göra för dig som som är högskolestuderande, till exempel bokning av av grupprum samt möjligheter att skriva din tenta i Sollefteå.Publicerad: 2019-03-19

Medborgarservice