Besök Hallstabacken i vinter!

Lemurer i Junsele Djurpark

Besök Hallstaberget - backen centralt mitt i stan!

Trött på långa avstånd på skidsemestern? Besök då Sollefteå - här har du både slalombackar och fina skidanläggningar utanför dörren.

Vintersemester är en härlig avkoppling. Sollefteå har bra skidbackar, fina skidspår och skoterleder.


Jämför du med många andra orter kan du spara tusenlappar på en semester i Sollefteå. Liftkorten är billigare och priserna är lägre generellt. Här slipper du långa liftköer och upptrissat tempo. Vill du verkligen varva ner så rekommenderas Österåsens hälsohemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och deras “Bara Vara-helg".


Hallstabacken i Sollefteå har backar med varierande svårighetgrad. Här kan du även hyra skidor och boka en skidlektion. Tycker du om att hoppa finns en "snow park" med svarta och röda hopp. Aktuell information om backen hittar du på: www.hallstabacken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mitt i backen ligger Hotell Hallstabergetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - här kan du unna dig en lyxweekend till rimligt pris!
 
I Sollefteå finns det även fina längdspår och skidskyttebana. Flera av Sveriges bästa skidåkare har fostrats i dessa spår. De senaste i raden är VM-guldmedaljören Helena Ekholm, Britta Norgren och Robin Bryntesson. Jörgen Brink som kammat hem segern i Vasaloppet tre gånger de senaste åren tränar sommar som vinter i Hallstaspårenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hallstabacken i Sollefteå

Hallstabacken i Sollefteå

Publicerad: 2019-01-02

Medborgarservice