Populära friluftsbad i Sollefteå Kommun

Finns det något bättre en riktigt fin sommardag än att bege sig till en vacker badplats och svalka sig? Här kommer en lista på några utav de mest populära ställena att bada!

Per Hansbäcken, Näsåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett mysigt friluftsbad i en vik på Ångermanälven nedanför festplatsen i Näsåker. Badet ligger vid Per Hansebäckens mynning i älven (därav namnet) och du når den via en liten grusväg som slingrar sig upp längs älven vid nipkanten ovanför Nämforsens kraftverk.

Gårelehöjden, Junselelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Denna badplats ligger i anslutning till byn Gårelehöjden vid Ångermanälven mellan Junsele och Näsåker och hålls i välvårdat skick av byalaget. Här finns det möjlighet att grilla i vindskydder intill strandkanten.


Strandbadet, Faxälven, Långselelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Mitt i Långsele ligger Strandbadet vid Faxälven i anslutning till Långsele camping. Badet ligger i en vik i Faxälven med en mysig och fin sandstrand. Här finns även en handikappsbrygga för fiske.


Björksjönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mitt inne i skogen ligger Björksjön i byn med samma namn. I sjöns ena ände ligger badplatsen och du kommer hit längs en vindlande grusväg som viker av från väg 335 i höjd med Björkå. Vägen är mödan värd – en mysig och pittoresk badplats mitt i skogen.


Selsjön , Reselelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett populärt ”skogsbad” är den nyupprustade badplatsen vid Selsjön strax intill riksväg 90 knappt två mil norr om Sollefteå. Badplatsen ligger vid foten av det mäktiga Selsberget och byalaget i Resele har nyligen rustat upp såväl omklädningshytter som badbrygga vid stranden och två flytbryggor som ligger mitt ute i sjön.


Undromlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Några mil nedströms Sollefteå ligger Undroms badplats Strandbadet vid det gamla färjelägret.

Strandbadet är en trivsam badplats belägen vid Ångermanälvens strand.


Höven, Reselelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mellan Ångermanälven och Turistvägen ligger Hövenbadet. Badet är en utgrävd lagun avskild från Ångermanälven med en jordvall. En perfekt badplats för familjer med småbarn. Vattnet byts kontinuerligt med hjälp av pump som pumpar in fräscht vatten från älven.


Omsjö, Näsåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En dryg mil öster om Näsåker ligger byn Omsjö mellan sjöarna Storsjön och Karvsjön. Vid Storsjön ligger Omsjö camping och här finns ett fint friluftsbad med strand bestående av sand och små, runda, fina stenar. Ett dopp i det klara sjövattnet en varm sommardag slår det mesta!


Forsmo

Några kilometer nedströms Forsmo kraftverk ligger Forsmo badplats vid Ångermanälven. En mysig liten badvik med badstrand i söderläge som anlades för 50 år sedan med hjälp av medel  från Vattenfall som kompensation till bygden för kraftverksbygget.


Viksmon , Graningelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I byn Viksmon vid Graningesjön finns ett fint friluftsbad som används flitigt av såväl bybor som gästande badsugna under sommarmånaderna.


Simsjönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Mellan Sollefteå och Kramfors ligger Simsjön. Här finns en liten fin, välskött badplats med omklädningsrum, dass och brygga och stranden består av en välklippt gräsmatta.


Hållstaudden, Junselelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Betarsjön i Junsele är Västernorrlands största sjö. Vid Hållstaudden i Betarsjön finns en fin badplats med sandstränder, ett populärt besök för barnfamiljer.

Publicerad: 2020-06-10

Medborgarservice