10 tips att göra i Sollefteå

10 besöksmål som du inte bör missa när du besöker Sollefteå

Laxfisket mitt i Sollefteå Stad

Nipstadsfisket är ett exklusivt lax- och havsöringsfiske som utövas i Ångerman-älven mitt i Sollefteå stad. Sträckan är 200 meter på varje sida av älven, nedströms Sollefteå kraftverk. För dig som gillar fiske finns det mycket att välja mellan : se information på hemsidan:

http://solleftea-fvo.se/länk till annan webbplats

Nipstadsfisket nedströms kraftverket

Nipstadsfisket nedströms kraftverket

Hällristningarna vid Nämforsen - norra Europas största samling.

Nämforsen i Ångermanälven är en av Nordeuropas största och mest utpräglade hällristningsplatser med de ca 2600 hällbilderna som ristats i sten alldeles invid den frisläppta forsen. De äldsta har gjorts för drygt 6000 år sedan.

www.namforsen.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hällristningarna vid Nämforsen

Hällristningarna vid Nämforsen

Junsele Djurpark

I Junsele djurpark finner du björnar, vargar, kameler, lemurer och många många fler intressanta djur. De vita tigrarna är kanske de allra mest upp-märksammade. Genom Junsele Djurparks samarbete med andra djurparker i europa kan de hålla en mycket fin stamtavla på sina tigrar och du kan via förbokning se våra vita tigrar året runt. Du kan även testa att praktisera som djurskötare! www.junseledjurpark.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tigerunge i Junsele Djurpark

Tigerunge i Junsele Djurpark

Båttur på vackra Helgumssjön

Sällskap på upp till 12 personer har möjlighet att boka en tur med charterbåten som tar er med på en avkopplande färd på Helgumssjön. Bokningsbar under hela Juni månad samt halva Juli och Augusti. Gå in på hemsidan för aktuell turlista och bokning!

www.helgumsbaten.se

Höghöjdsbanan vid Kåtabyn

Skogsnäs och Gröna Huset

Skogsnäs är ett kollektiv i Ångermanland som bildades 1973 som ett socialt och ekologiskt experiment.Med tiden har det utvecklats till att bli ett hållbart alternativ i en alltmer komplicerad värld. Här kan du bo, hålla möten och konferenser. Söndagar är Caféet alltid öppet, du kan köpa hantverk eller bara njuta av friden. www.skogsnasgreens.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skogsnäs - Gröna huset

Färgstarka tulpaner och gulliga åsnor

På farm Backsjön arrangeras varje år Norrlands Tulpan marknad. Inför år 2016 har 200 000 tulpanlökar planterats! Här kan du även uppleva naturen genom att bla: vandra med åsnor, åka Husky biking, vandra med snöskor mm.

www.farmbacksjon.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Norrlands Tulpanmarknad i Backsjön

Hantverkshuset i Ramsele

Hantverkshuset, på Rafnasils kulturområde, ägs och drivs av Ramsele konst- & hantverksförening. Här säljer ortens hantverkare sina produkter. Här hittar du smide, vävar, lapptäcken, tunnbröd, sylt & svamp, stickat, trä, tenntrådsbroderi, keramik, vättar och lurvglufsar.

Klicka HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att komma till Facebook-sidan.

Norrlands Tulpanmarknad i Backsjön

Klockhuset - Tidens rum

Här finns en förnämlig samling av närmare 800 st vägg-, golv- och bordsur samt väckarklockor från fyra sekler. Flera intressanta solur finns att beskåda utanför museibyggnaden.Besök hemsidan för vidare information!

 www.skadom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En gammal klocka i klockhuset.

Hallstaberget - Sveriges mest kompletta skidanläggning

En av Sveriges mest kompletta skidanläggningar.
Här kan vi erbjuda dig det mesta som har att göra med vinter och friluftsliv.
Kompletta anläggningar för längdskidåkning, skidskytte, rullskidåkning, alpint och backhoppning. www.solleftea.se/hallstaskilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hallstaberget - Sveriges mest kompletta skidområde

Åk flotte på Ångermanälven

Flottfärd med picknick på Ångermanälven är en oförglömlig upplevelse. Turen Forsmo-Granvåg tar ett par timmar och Forsmo-Sollefteå upp till fem timmar. Du kan även kombinera flott turen med aktiviteter vid vildmarkscampen Westin Adventure. www.westinadventure.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flottfärd på Ångermanälven

Publicerad: 2017-05-18

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice