Ung

Klicka på en fråga för att läsa svaret:

 • Hur kan jag vara med och påverka?
  Ta kontakt med någon i Ungdomsdelegationen. Det är ungdomar som jobbar med de ungas situation i Sollefteå. De träffar politiker och har ungdomsråd mm.E-post: ud@solleftea.se
 • Jag har en spännande idé, men saknar pengar?
  Om du bor i Sollefteå kommun och är mellan 13-20 år, kan du söka pengar från Utvecklingsfonden. Du måste samarbeta med minst två andra personer och ha en idé som gynnar samhällsutvecklingen.Det kan vara allt ifrån att arbeta fram en teaterföreställning till att skapa en tidning.
 • Vad gör en ungdomssamordnare?
  En ungdomssamordnare fungerar som en länk mellan ungdomar och kommunens politiker och tjänstemän. Ungdomssamordnarens huvuduppgift är därför att lyssna på vad ungdomarna vill, svara på deras frågor och ge tips och råd om olika sätt att gå vidare med idéer och vara ett stöd för olika ungdomsinitiativ.
 • Vad är skillnaden mellan en kommunchef och ett kommunalråd?
  Kommunalrådet är "chef" för politikerna och ordförande i kommunstyrelsen. En kommunchef är chef för alla tjänstemän som arbetar i kommunen. Tjänstemännen utför de uppdrag som politikerna har bestämt ska finnas i en kommun.Läs mer Så fungerar en kommun.

Publicerad: 2015-01-21

  Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice