Om webbplatsen

November 2012 lanserade Sollefteå kommun sin nya webb Solleftea.se. Webbplatsen är främst till för dig som medborgare, besökare och företagare, men även för andra som är intresserad av Sollefteå kommun. Därför har vi byggt en webbplats där du som besökare står i centrum.

2012 beslutade komunfullmäktige om en webbstrategi. I den står bland annat om mål och visioner för kommunens webbplats.


I strategin finns följande visioner för webbplatsen:

  • Webbplatsen ska vara en informationskanal med information om vilka tjänster kommunen erbjuder.
  • Webbplatsen ska vara en servicekanal som gör det enkelt för medborgare att komma i kontakt med kommunen och utföra sina ärenden.
  • Webbplatsen ska vara en plattform för demokratifrågor och underlätta dialogen med kommunens beslutsfattare.
  • Webbplatsen ska vara en marknadsföringskanal för Sollefteå som riktar sig mot turister och inflyttare.


Navigering

Sollefteå kommun har fyra webbplatser som riktar sig till de fyra huvudgrupper som besöker vår webb; Medborgare, Besökare, Ung och Företagare.


Om du väljer huvudgruppen Medborgare kan du hitta informationen du söker genom att välja någon av de sju huvudingångarna i huvudmenyn i toppen på webbplatsen. När du valt huvudingång hittar du de undersidor som finns på webbplatsen i vänsterspalten.


I högerspalten hittar du kontaktinformation och länkar som berör den information som sidan innehåller.


För att komma tillbaka till Startsidan trycker du på loggan Sollefteå.se som sitter högst uppe till vänster på sidan. Du kan också trycka på fliken Medborgare som du hittar i sidans topp eller på kommunloggan som ligger till vänster i sidfoten.


Söka på solleftea.se

För att söka på webbplatsen skriver du in det du söker efter i sökfältet som du hittar högst upp till höger. När du skickat din sökförfrågan så kommer resultatet att visas. I högerspalten kan du sedan välja att förfina din sökning. Tillexempel kan du välja att bara söka på Ungdomsportalen eller väljer du medborgare för att sedan välja vilken huvudingång du vill fokusera sökningen på. Om du söker ett PDF-dokument kan du välja att bara visa dokument.


Du kan också använda A-Ö eller webbkartan för att söka på webbplatsen.,


Mobilwebb

Solleftea.se använder en så kallad responsive design. Det betyder att webbplatsen anpassar sig efter storleken på den skärm du använder när du surfar in på webbplatsen. När du använder en mobil så kommer vissa saker att plockas bort för att ge dig lättare tillgång till den information du vill åt. Dessutom kommer det växla från tre(3) till en(1) spalt. Det betyder att informationen som annars ligger till höger flyttas under texten från mittenspalten och menyn som ligger till vänster kommer ligga under de relaterade kontaktuppgifterna och länkarna.


Webbläsare

Solleftea.se ska fungera bra på alla vanliga moderna webbläsare. Om du använder en äldre webbläsare, tillexempel Internet Explorer 8 eller tidigare kommer du fortfarande kunna se innehållet, men designen kan upplevas annorlunda.


Filer

För att kunna ladda ner PDF-filer behöver du en PDF-läsare. Acrobat Reader är ett program som läser PDF-filer som du kan ladda ner via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ansvar

Varje förvaltningen har ansvaret för sin egen information. Varje sida har också en sidansvarig som du kan nå genom att trycka på den sidansvariges namn som du hittar längst ner i mittenspalten.


Det är kommunens informationsenhet som har det övergripande ansvaret för informationen på webbplatsen. Har du funderingar kan du skicka ett mail till info@solleftea.se.


Webbadministratören är den som ser till att allt fungerar som det ska på webbplatsen. För att nå webbadministratören kan du skicka ett mail till webmaster@solleftea.se.

Publicerad: 2019-07-25

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice