Grillfest med lokala råvaror

Sollefteå kommuns kostverksamhet ligger i framkant när det kommer till att använda närodlade produkter och stötta lokala matproducenter. För att sätta guldkant på tillvaron för äldre arrangeras grillfester på äldreboenden i Junsele, Näsåker och Ramsele.

Den 7, 8 och 9 juli arrangerar Sollefteå kommun grillfester i Ramsele, Näsåker och Junsele. Köttet kommer från djuruppfödare i Ramsele och Helgum. Grillfesten arrangeras i samarbete med Grillat i Imnäs.


Jonny Olsson chef Kostverksamheten kommenterar,


- Det är oerhört viktigt att vi kan servera god och nyttigmat till våra äldre. Köttet kommer från lokala djuruppfödare och har en otrolig bra fettsyrabalans och höga omega -3 och -6 halter.


- Vi har dessutom premiär för försäljning av öl och vin på äldreboendena i Näsåker och Junsele. Vi har länge jobbat med att göra det möjligt för våra äldre att kunna njuta av ett glas vin eller öl till maten.

 

Grillfesterna är öppna för boende och deras anhöriga. Är du anhörig ska du anmäla ditt deltagande till boendet. Pris för personer som saknar biståndsbeslut är 149 kr per person.


Tisdag den 2/7 klockan 11:00-12:30, Nipudden

Måndag den 8/7 klockan 11:00-13:00, Gunillagården

Tisdag den 9/7 klockan 16:00-18:00, Lissgården

Publicerad: 2019-07-02

Skribent:

Medborgarservice