Bli en flyktingguide

Genom att bli flyktingguide/språkvän har du möjlighet att hjälpa en nyanländ eller nyinflyttade i Sollefteå att få en bra start, samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Att få en flyktingguide/språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kunskapen om svenska traditioner, den svenska kulturen, språket och Sollefteå.


Din insats hjälper nyanlända att komma in snabbare in i samhället.


Vem kan bli en flyktingguide/språkvän?


Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli flyktingguide/språkvän, bara du är interesserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidigt utbyte.


Och att du vill hjälpa nyanlända att träna svenska och lära dem om det svenska samhället. Alla kan bli flyktingguide/språkvän, såväl unga som äldre personer. Det kan vara en person, ett kompisgäng eller en familj.


Vad gör en flyktingguide/språkvän?


Din insats blir din tid och dina kunskaper om Sverige och svensk kultur, du kanske får en vän för livet. Det är du och den nyanlända som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni vill göra utifrån era intressen.


Vad ska vi göra tillsammans?


Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans och bekanta er med varandra. Som till exempel gå på promenader, ta en fika, gå på studiecirklar tillsammans och annat som ni finner roligt och intressant.


Vill du bli flyktingguide/språkvän?


Fyll i formuläret här nedan så kommer vi att höra av oss till dig inom kort. Du kan också kontakta Heico Basten på 070-314 80 41 eller heico.basten@solleftea.se


Intresseanmälan

Jag/vi vill bli guide för en
Jag/vi är
Personuppgifter  * (obligatorisk)


Publicerad: 2019-07-22

Medborgarservice