Att lämna anbud

Är du intresserad av att delta i en upphandling hos kommunen eller vill du ha koll på vilka upphandlingar kommunen gör? Här hittar du information om hur du gör för att delta i en upphandling och hur en upphandling går till.

Alla offentliga myndigheter är skyldiga att annonsera varje upphandling enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) i en allmäntillgänglig databas.

Sollefteå kommun använder E-avrop för att annonsera upphandlingar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Det enda du behöver göra är att registrera dig, vilket är helt kostnadsfritt.

När du väl registrerat dig kan du prenumerera på Sollefteå kommuns alla upphandlingar eller upphandlingar inom ett visst branschområde. Vid sådan prenumeration får du ett mail när en upphandling har annonserats.


Upphandlingsprocessen

När kommunen valt upphandlingsform startar arbetet med att skapa ett förfrågningsunderlag. I vissa fall (särskilt vid entreprenader) används konsulter.


När det arbetet är klart annonseras upphandlingen i E-avrop. Under anbudstiden kan du ställa frågor till den ansvarige upphandlaren via e-avrop. Både frågan och svaret skickas till alla som laddat hem förfrågningsunderlaget. Anbuden tas in elektroniskt via e-avrop.


Sollefteå kommun använder också ett så kallat upphandlingsstöd i E-avrop. Det betyder att kvalificering och utvärdering av inkomna anbud hanteras i systemet. När utvärderingen är klar sker tilldelning.

Publicerad: 2016-07-04

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice