Vinnarna på Stjärnkväll 2015

Emma Tarberg årets företagare samt kommunalrådet Elisabet Lassen

Den 27/3 gick den årliga Stjärnkvällen av stapeln på Hotell Hallstaberget. Kvällen då Sollefteå hyllar sina företag och entreprenörer. Närmare 200 företagare, medarbetare och entreprenörer hade samlats på Hotell Hallstaberget för fira och utse vinnare i åtta olika kategorier.

Årets företagare: Emmas Skafferi


Vinnare i kategorin årets företag blev Emma Tarberg och Emmas skafferi AB i Junsele. Emma är urtypen för en eldsjäl som byggt upp sin verksamhet till att vara en rikstäckande bageri som sätter såväl Sollefteå som Junsele på kartan.

En kortare intervju med Emma Tarberg direkt efter segern finns att se här nedan.

Emma Norling, Blomsterverkstan i Sollefteå AB är årets nykomling

Årets nykomling: Blomsterverkstan i Sollefteå AB


Emma Norling har drivit Blomsterverkstanlänk till annan webbplats i snart fyra år. Hon prisades för sitt engagemang och för att ha byggt upp sin verksamhet med kunden i fokus.


Se intervju med Emma Norling här.länk till annan webbplats

Marie Olsson, Bergs Guld, Ur och Optik AB

Årets handlare i Sollefteå: Bergs Guld, Ur och Optik AB


Priset gick till Marie Olsson och Bergs Guld, Ur och Optik AB. Ett anrikt företag som snart fyller 70-år. Marie har varit företaget trogen i snart 27 år och har jobbat hårt för att utveckla verksamheten och servicen.
Se intervju med Marie Olsson här.länk till annan webbplats

Arifiq fick ta emot Juryns specialpris

Juryns specialpris: Arifiq


Juryns specialpris gick i år till Arifiqlänk till annan webbplats. Företaget som skapat ett unikt sätt att beställa och hämta in offerter för tryckeritjänster håller just nu på att erövra världen. Nu senast med ett uppmärksammat besök i Sillycon Valley.

Kollegor till Katarina Olsson tar emot priset

Årets Q: Skurtanten i Sollefteå


Priset delas ut av Q-nätverket gick till Katarina Olsson på Skurtantenlänk till annan webbplats. För bland annat företagets snabba tillväxt och för att vara en lysande exempel på vilka möjligheter det finns för mindre företag att expandera i Sollefteå kommun.

Powerleaf UF tar emot priset som årets UF företag

Årets UF-företagare: Powerleaf UF


Powerleaf kombinerar teknik med hållbarhet. Genom kontakter med utvecklare i Kina har företaget tagit fram en solcellsdriven laddar för mobiltelefoner, paddor och annan elektronisk utrusning. Eleverna har redan erövrat länet och kommer nu att delta i UFs riksfinal.

Intervju med Powerleaf UF här.länk till annan webbplats

Marianne Jonsson är årets soloföretagare i Sollefteå

Årets Soloföretagare: Citysalongen i Sollefteå AB


Marianne Jonsson prisades för sitt engagemang och kundbemötande. Att hon genom sitt öppna sätt lyckats skapa en stor och trogen kundskara.

En överraskad Fredrik Modin tar emot priset som "årets Lasse"

Årets Lasse: Fredrik Modin och Soulefteå


”Årets Lasse” delas ut till ära av entreprenören Lasse Sjöberg. Det är ett pris som går till den person eller företagare som entusiastiskt jobbar för att sätta Sollefteå på kartan. I år gick priset till Fredrik Modinlänk till annan webbplats för hans arbete och digitala närvaro.

Intervju med Fredrik Modin går att se här.länk till annan webbplats

Publicerad: 2015-04-20

Skribent:

Medborgarservice