Möt några av mässdeltagarna

I år deltar närmare 100 företag, näringslivsorganisationer och andra aktörer inom näringslivet på företagsmässan i Sollefteå. Vi har träffat några av dom.


Emma Tarberg från Emmas Skafferi

Emmas Skafferi


- Det är klart man ska vara här. Det här är ju kommunens företagsmässa och man måste börja med närheten. Sen hoppas jag att även företag från andra kommuner får upp ögonen för den här mässan.


- Vi har mycket roligt på gång just nu. Jag kan inte avslöja något ännu men det kommer att komma en hel del nyheter från oss framöver.


Emmas Skafferilänk till annan webbplats utsågs också nyligen till årets företag på Stjärnkväll i Sollefteå.

Staffan Sjölund, kreditgarantiföreningen i samtal vid "Finanstorget".

Nytt för i år är att mässan har en finansieringstorg. Där aktörer som kan erbjuda företag finansiering eller stöd att växa finns samlade. Bland dessa finns Kreditgarantiföreningen och Åkroken business incubator.


Kreditgarantiföreningenlänk till annan webbplats jobbar med att underlätta företagens behov av finansiering och investeringar. Bland annat genom att erbjuda borgen när små och medelstora företag söker finansiering för t.ex investeringar.


Åkroken business incubatorlänk till annan webbplats hjälper till med att kommersialisera idéer genom att erbjuda affärsrådgivning och spetskompetens. Det är första gången Åkroken deltar på Företagsmässan. Men eftersom man kommer att jobba mycket i regionen och Sollefteå framöver är mässan en naturlig mötesplats.

Kristoffer Block med kollegor från Block redovisningsbyrå AB

Block Revisionsbyrå


- Vi är här för att träffa såväl befintliga som nya kunder. Det här sammanfaller också med vår kanske mest hektiska och roligaste period, deklarationstider. Så det är ett bra tillfälle att få möta befintliga och potentiella kunder för att prata om engagemang och kvalitet.


- Sen vill vi givetvis vara med och stötta evenemang som arrangeras i vår kommun.


Block Revisionsbyrå ABlänk till annan webbplats startade sin verksamhet 2013 och har verksamhet i både Sollefteå och Kramfors.

Statkraft AB, ett av kommunens största företag

Statkraft AB

Statkraft är Europas största producent av förnybar kraft och ett av Sollefteå största företag.


- Det är naturligt för oss att vara med på Företagsmässan, vi är ju ett av kommunens största företag. Det är också intressant att vara med och se det stora utbud av företag och tjänster som finns i kommunen.

Publicerad: 2015-04-24

Skribent:

Medborgarservice