#DrivkraftSollefteå: Företagsklimatet i Sollefteå tar stora steg framåt

Sollefteå kommun har länets näst bästa företagsklimat enligt en undersökning genomförd av Svenskt Näringsliv. Detta är den andra mätningen på korttid som visar att företagsklimatet i Sollefteå kommun har tagit stora kliv framåt de senaste åren.

I Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)länk till annan webbplats senaste mätning över företagsklimatet visade att företagarna var allt nöjdare med kommunensservice. Sollefteå kommun fick ett högre betyg än riksgenomsnittet och ökade sin nöjd-kund-index från 72 till 74. Mest nöjda var företagen med livsmedelskontroll tätt följt av bygglov och miljö.


Svenskt Näringslivs undersökning visar att företagsklimatet fortsätter att förbättras och att Sollefteå nu har länets näst bästa företagsklimat när företagarna betygsätter företagsklimatet i kommunen.

 

Idag släppte Svenskt Näringsliv sin undersökning som visar att Sollefteå kommun klättrat ytterligare och nu har länets näst bästa företagsklimat när företagarna själva får betygsätta företagsklimatet i kommunen. Det är det bästa betyget som företagsklimatet i Sollefteå kommun fått i Svenskt Näringslivs undersökningar sen mätningarna påbörjades i början 2000-talet.


Johan Andersson, Kommunstyrelsens ordförande kommenterar,

- Det här är glädjande besked som ger oss energi och kraft att fortsätta arbetet med att utveckla företagsklimatet i vår kommun. Att dessutom två av varandra helt oberoende undersökningar visar att företagsklimatet har förbättrats är oerhört glädjande. Det visar verkligen att vi är på rätt väg.


- Vi är inte nöjda här. Våra företag är oerhört viktiga för vår kommuns utveckling och vår uppgift är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att de ska kunna växa. Det är bland annat därför vi har utvecklat ett företagsklimatpaket som vi jobbar hårt med.


- Inom ramen för #DrivkraftSollefteå har vi också skapat ett samarbete över partigränserna tillsammans med näringslivsorganisationerna där vi gör gemensamma insatser för att förbättra företagsklimatet i Sollefteå kommun.


I undersökningen ger företagen i Sollefteå företagsklimatet i kommunen ett sammanfattande omdöme på 3,3. Det är näst bäst i länet och det bästa resultat som Sollefteå kommun någonsin fått i undersökningen. Enkäten består av ett stort antal frågor som sammanvägs men företagens bedömning av företagsklimatet i den egna kommunen har ett stort värde. Enkäten publiceras i september.


Du hittar enkäten här.länk till annan webbplats

Publicerad: 2019-05-21

Skribent:

Medborgarservice