Thermotech en framgångshistoria

Åsa Sjödén, ordf och John Åberg vice ordf. kommunstyrelsen i Sollefteå tillsammans med Lars Westerlund, produktionschef Thermotech

Det hela började i det kommunala bolaget Energidalen AB för 25 år sen. Bolaget hade en idé att utveckla ett system för vattenburen golvvärme och resten är en framgångshistoria.

Energidalen anställde två personer för att driva projektet som båda insåg att det fanns goda möjligheter att förbättra produkten och förenkla installationen. Dessutom valde man att sälja direkt till kunden vilket gjorde att produkterna kunde skräddarsys utifrån behoven.

 

Knappt tre år efter starten köptes bolaget loss från Energidalen AB då verksamheten vuxit och företaget fick namnet TT Thermotech Scandinavia AB. Idag är företaget marknadsledande i Sverige på vattenburen golvvärme, omsätter nästan 180 miljoner kronor och har ett 80-tal anställda i Sverige, Ryssland och Finland.

 

Varav ett 20-tal i Sollefteå.

 

De senaste åren har företaget också breddat sin verksamhet och gjort stora investeringar i Sollefteå, bland annat en ny maskin för markvärme, ett område som växer. Näst på tur står att utveckla produkterna ännu mer och det finns långt gångna planer på att digitalisera produkten för kunden.

 

Thermotechs vd Anders Andersson har varit med sedan starten och blev i januari 2018 återigen huvudägare. Samarbetet med Sollefteå kommun har varit mycket bra och bolaget är tydlig med att man kommer att fortsätta att satsa i Sollefteå.

 

I bolagets ägaravtal står det till och med att Thermotech ska ha sin produktion kvar i Sollefteå.

Publicerad: 2018-02-20

Skribent:

Medborgarservice