Företagsbesök hos Mählers smide - Ny epok för ett anrikt företag

Mählers smide är ett anrikt företag med rötter tillbaka till slutet av 1800-talet. Nyligen har företaget tagit nya kliv och flyttat till nya lokaler i Forsmo med stor möjlighet att växa.

Mählers smide AB jobbar med konstruktionslösningar och mekaniska arbeten mot såväl Byggbranschen som industrin. De senaste åren har företaget växt och har numera 37 anställda.

År 2008 togs Jonas Mähler och Per-Erik Jakobsson över företaget med målet att utveckla och få verksamheten att växa. Något som gick väldigt bra tills företaget 2012 insåg att de fysiskt inte kunde växa mer, lokalerna var för små och en expansion visade av lokalerna visade sig inte vara möjligt. Därför inleddes ett samarbete med Sollefteå Svetsmekano AB i Forsmo och efter flera års samarbete gick företagen ihop 2016.


Därefter investerade företaget 6 miljoner kronor varav den absolut största delen egna medel för att renovera och anpassa lokalerna i Forsmo.


I nya ändamålsenliga lokaler i Forsmo finns en verksamhet med högkompetens med en stabil grund att stå på för framtida expansioner.

Publicerad: 2017-10-19

Skribent:

Medborgarservice