#DrivkraftSollefteå: Gemensamt arbete för att utveckla Sollefteå

Det händer väldigt mycket i hela Sollefteå kommun för att möta utvecklingen har kommunen, näringslivsorganisationerna och bankerna tagit initiativ med målet att ytterligare stärka näringslivsklimatet.

Datacenters i Hamre, planer på att bygga nya hyresrätter och villaområden, eventuell återetablering av militärverksamhet, etablering av ny statlig myndighet samtidigt som stora delar av näringslivet går riktigt bra.

- Det är mycket positivt på gång och vi vill vara redo att ta nästa steg. I vårt samarbete med näringslivet så identifierade bankerna som en nyckelaktör och vi är väldigt glada över att de vill vara delaktiga i arbetet med att utveckla hela Sollefteå kommun, säger Åsa Sjödén kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå kommun.

- Vi ser att det händer väldigt mycket spännande här och vi märker att det finns en stark framtidstro och utvecklingsvilja här och det vill vi vara med och stötta, säger David Melender kontorschef Swedbank


Under hösten kommer bankerna tillsammans med kommunen och näringslivsorganisationerna besöka olika kommundelar för att hålla informationsmöten på temat kapitalförsörjning.


- Vi tror på Sollefteå och det är viktigt att vi gemensamt också visar det. Det är lätt att det uppstår ryktesspridning om vad som är möjligt och inte möjligt och då är det bra med gemensamma mötesplatser, säger Anna-Karin Hägglund
Premiumrådgivare Nordea.


- Sollefteå kommun är en viktig marknad som vi tror på. Vi tycker det är positivt att en dialog finns mellan Sollefteå kommun och företagen i kommunen och vi vill gärna vara en del av det, säger Sofia Bodin kontorschef Handelsbanken.

Publicerad: 2018-06-26

Skribent:

Medborgarservice