LOKAL MAT I SOLLEFTEÅ KOMMUN- kortare livsmedelskedja och lokal marknad i Västernorrland

Projekttid 2016-06-10 – 2019- 03 -31

Syftet med projektet är att skapa och söka nya marknader och kunder genom företagssamverkan. Huvudmålet för arbetet är att öka lönsamheten och därmed bidra till fler produkter och ökade volymer för lokal matproduktion.

Projektet består bl.a. i att:

  • Utvidga torghandeln och bondens egen marknad på flera platsser i Sollefteå samt angränsande län.
  • I samverkan medverka vid olika arrangemang och matevent inom kommunen samt utanför länet.
  • Dialog med Sollefteå kommun om den offentliga upphandlingen.
  • Uppvakta restauranter, hotellkök m.fl.
  • Skapa och utveckla nya produktpaketeringar.
  • Marknadsföring genom samverkan.

Deltagande företag:

Kvarnå Trädgård, Västansjö Entreprenad, Resele Jakt och Hjort, Nyttogården, Johanssons Gris o Potatis, Gradins Rökeri, Lina o Göran Westman, Meåfors Getgård, Häxmo Lamm o Grönt, Marie o Petter Olsson, Ramneå Lantgård, Skadoms Potatis, Uppströms Ångermanälven, Grillat i Imnäs, Myregården Café & Hantverk, Emmas Skafferi, Kvarnå Surdegsbageri. Under projekttidens gång kan flera företag ansluta.

 

Projektledare Marianne Hansson tel: 073- 036 66 63

Publicerad: 2018-03-22

Medborgarservice