Fritid & Upplevelser

hjortron och lägereld

 

I Sollefteå har vi nära till allt! Det är bara att kliva ut genom dörren så väntar friluftsliv, vacker natur, roliga aktiviteter och evenemang. Frisk luft och rofyllda rum finns för att fylla dina sinnen. Förutom centralorten finns flera tätorter där Långsele, Näsåker, Ramsele och Junsele tillhör de största.

 

Vårt unika niplandskap, älvdalar och skogslandskap bjuder på spännande naturupplevelser. Kommunen har ett rikt föreningsliv med ett brett utbud av kultur och idrott och ger goda möjligheter till en aktiv fritid.


Urkult - Eldnatten

Urkult - Eldnatten

 

I kommunen finns många kulturföreningar som erbjuder ett varierat kulturliv inom film, musik och teater. Mest känd är Urkult, som varje sommar arrangerar en välbesökt festival i Näsåker. För den som själv vill stå i rampljuset finns bland annat körer, folkdanslag och en aktiv amatörteaterförening.

Du hittar ett varierat och spännande fiske i både sjöar, älvar, tjärnar och åar i hela kommunen. Mest känt är laxfisket mitt i Sollefteå stad.

 

Junsele Djurpark har djur från stora delar av världen, som vita tigrar, kameler, björnar, samt barnens zoo, åkattraktioner mm. Ett besök hos lemurerna brukar vara mycket uppskattat av både stora som små.


Junsele djurpark - tigrar

Hällristningsområdet vid Nämforsen i Näsåker är med sina 5000 hällbilder norra Europas största område med samlade ristningar.

 

Alldeles utanför stadskärnan ligger Hallstaberget med en av Sveriges mest kompletta skidanläggningar som erbjuder alpin skidåkning, längdspår och backhoppning. I kommunen finns totalt fyra alpina anläggningar och flera motionsspår på de mindre orterna.

 

I kommunen finns tre ridskolor, 2 bowlinghallar, flera gym samt idrottsföreningar som ger möjlighet att utöva allt från innebandy till kampsport, curling, orientering, dans mm.

 

Länk till föreningsguiden

Länk till www.solleftea.se/turist

Länk till www.gosolleftea.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till www.hogakusten.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Barnens vasalopp

Publicerad: 2019-08-06

Medborgarservice