Starta företag

Nöjda företagare i möte.

Vi vill få fler företag och entreprenörer att välja Sollefteå kommun. Sollefteå är en kommun där företagen går väldigt bra. Vårt arbete under rubriken #drivkraftsollefteå syftar till att göra det enklare för företag att etableras och drivas hos oss.

Väljer du att etablera din verksamhet hos oss kommer vi att göra allt för att du ska få en så bra och effektiv start som möjligt.


Funderar du på att starta eget kan du kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta de kontaktvägar och det stöd du behöver.


Det finns också många organisationer som arbetar med att hjälpa dig som privatperson att starta eget företag. Här är några av dem.


ALMI

Funderar du på att starta eget och behöver hjälp med finansiering och rådgivning?


Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen erbjuder programstöd till start av näringsverksamhet för vissa arbetssökande.


Bizmaker

Har du en idé eller ett företag som du vill utveckla? Har du drivkraft och ambitioner? Hos oss hittar du energi, kunskap och nätverk så att dina affärer kan växa sig starkare.


Coompanion

Om du vill starta ett kooperativt företag kan du få rådgivning genom Coompanion.


Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasie-elever och där du som student kan få hjälp med att starta ett UF-företag.


Andra bra länkar för dig som ska starta eget

verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du bra tips och råd som ny företagare.

Sidan drivs av Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket som är statliga verksamheter som både blivande och aktiva företagare ofta kommer i kontakt med. Verken har samlat sin information på en gemensam sida där du också kan lägga in dina egna uppgifter för att ha dem samlade på ett ställe. Där finns information om att starta, driva och avveckla företag.

Publicerad: 2019-11-12

Medborgarservice