Wild Event & Media

Anton driver Wild Event & Media

Då var han inbiten inomhusmänniska och dataspelare med många timmar framför skärmen. Nu är han en ännu mer inbiten utomhusmänniska och sedan några månader tillbaka egenföretagare med många ben att stå på. Anton Larsson är Junselesonen som gör allt från grafisk design och hemsidor till att flyga drönare och fånga vilda djur på bild.

27-årige Anton Larsson är född och uppvuxen i Junsele. I tonåren ägnade han mycket tid åt dataspel med vänner och var bland annat med och startade spelföreningen Publiclir, en förening som idag är Sveriges snabbast växande med över 50 000 registrerade medlemmar.

– Det var genom Publiclir jag kom in på grafisk formgivning och webbdesign. Dels var jag inblandad i att bygga upp hemsidan för föreningen men jag hjälpte även olika lag att designa loggor, kläder, montermaterial till Dreamhack och så vidare. Vi lade ner mycket tid på att synas på sociala medier också, eftersom våra unga medlemmar enklast nås där.

 


Efter några år började han använda sina kunskaper för att hjälpa företagare utanför spelvärlden med formgivning. Ibland krävde uppdragen bilder och på den vägen kom fotografering in i bilden, ett intresse som funnits med i bakgrunden sedan tidigare.

Kameran blev också en större drivkraft att komma ut I naturen och fota. Från att spendera mycket tid till ideellt arbete på Publiclir vid datorn så utvecklades det till att jag började leta anledningar att ge mig ut och fota, berättar Anton.

– Från början blev det mycket solnedgångar och skogsvyer men det barkade snart iväg mot djurfoto. Det är en unik känsla att fånga vilda djur på bild i naturen på dess egna villkor. När man tar sig in i deras vardag utan att dom märker att man är där, det är magiskt!

Med fler och fler kunder, både i Junsele och runt om i landet, tog han steget och startade WILD Event & Media för ungefär ett år sedan. Grunden i företaget är tjänster inom marknadsföring och grafisk formgivning men film och foto är också viktiga ben. Han jobbar bland annat med drönare och ligger bakom många av drönarbilderna som har synts i Sollefteå kommuns flöde i sociala medier.

Sedan augusti förra året är det även WILD Event & Media som ger ut Västranytt Annonsblad som kommer ut i hela Västra-området en gång i månaden.

– Jag fick frågan av tidigare utgivaren Mikael Wiklund om jag ville ta över och antog självklart utmaningen. Grunden är fortfarande densamma men jag ändrat formatet och satt min egen prägel på det, till exempel ett mer magasinliknande omslag.

Det där med bilder är något Anton vill utveckla ännu mer. Bland framtidsplanerna finns idéer kring att arrangera fotokurser i djurfoto, bland annat med hjälp av gömslen.

 

– Tanken är att både vana fotografer och nybörjare ska kunna komma hit, antingen för att få hjälp att komma nära djuren eller för att lära sig mer om det tekniska. Plus att deltagarna får härliga naturupplevelser på samma gång!

Att Junsele ska fortsätta vara hemma är givet och Anton trivs med livet nära naturen med både jobb och fritid runt hörnet. Utöver foto är jakt och hundar ett stort intresse så numera har han gott om anledningar att ge sig ut i naturen.

– För att driva företag i glesbygd krävs det att man har många ben att stå på så jag har många planer för hur jag ska utveckla företaget här framöver!