Ramsele Järnhandel

Butik med många järn i elden

Ramsele Järnhandel är en butik som är känd för att ha det mesta. Erik Eliasson tog över verksamheten 2012 efter föräldrarna som drivit den sedan 1985 och 2017 öppnade han även en filial i Långsele. Trots att det senaste året varit tufft på många sätt har butikerna gått bra.

– Pandemin har ju haft effekten att fler sysselsatt sig med hemmarenoveringar och byggprojekt vilket varit positivt för branschen i stort och så även hos oss. Folk har varit hemma mer, undvikit att åka till Birsta och istället uppskattat att handla i sin lilla, lokala butik utan trängsel. Vi hoppas att det är fler som fått upp ögonen för fördelarna med att handla lokalt och att det håller i sig framöver, säger Erik.

Erik växte upp med helg- och sommarjobb i butiken men det var inte någon självklarhet att han skulle ta över efter pappa Björn en dag. Han gjorde bland annat några år på Volvo Aero i Trollhättan, flyttade hem och jobbade ett år i butiken 2002 men var sedan borta i nio år igen innan han bestämde sig för att ta över 2012.

– Det var bra att få se lite annat också, men till slut kändes det helt rätt. Det har varit mycket jobb och det var inte direkt lätt att öppna en till butik. Men jag ville expandera och hade tur när lokalen i Långsele blev ledig så att vi kunde köpa den. Butiken kompletterar det övriga utbudet i Långsele och vi får även många kunder från Sollefteå.

Totalt är de sju anställda som jobbar i de två butikerna. I ryggen har de kedjan Bolist och sortimentet är känt för att vara brett, ”butiken som har allt”.

 

 

– Vi försöker alltid hålla oss ajour med det senaste i branschen men har även mer udda saker och äldre prylar. Och det som vi inte har, kan vi nog fixa. Det är en fördel med att driva butik på mindre ort, man känner de flesta och det blir mer personligt. Vi försöker såklart hjälpa till om någon behöver någonting, säger Erik.

På frågan om hur framtidsplanerna ser ut är svaret tydligt och klart:

– Vi kör på!