Johnny Högbergs brev till personalen

Jag har nyligen meddelat kommunalrådet och min ledningsgrupp att jag kommer att säga upp mig och avsluta min tjänst som kommunchef till sommaren. Det är ett av de tråkigare besluten som jag tagit i mitt yrkesverksamma liv.


Skälen till att jag slutar är personliga. Ända sedan jag flyttade till Sollefteå hösten 2013 så har jag och min flickvän, Tora, varit särbos. Det fungerade under tiden hon bodde i Östersund. Men sedan i februari jobbar hon i Huddinge och har ett jobb som trivs med och vill satsa på. Därför har jag tagit beslutet att ta det här steget.


Jag vill ta tillfället i akt och tacka er alla. Det har varit en väldigt rolig tid och jag har haft förmånen att få jobba med väldigt många kompetenta och duktiga människor.


Jag är väldigt glad över att ha fått varit med i arbetet med att utveckla den nya organisationen. Det har stundtals varit arbetsamt men alltid roligt och spännande. Att inte få vara med och fortsätta på den resan är en av de saker jag kommer att sakna mest och jag hoppas att det arbetet fortsätter.


Jag kommer att jobba kvar fram till sommaren. Därefter kommer ställföreträdande kommunchef Tomas Alsfjell att ta vid under den tid som rekryteringsprocessen pågår.

Publicerad: 2015-03-24

Medborgarservice