Presentkort till samtliga medarbetare

Samtliga medarbetare i Sollefteå kommun kommer att få ett presentkort motsvarande 350 kronor att handla i butiker och restauranger i kommunen.

Varje år bjuder Sollefteå kommun julbord för samtliga anställda motsvarande en kostnad på 350 kr/anställd. Då det är osäkert huruvida det går att genomföra julbord för stora grupper i vinter har kommunen beslutat under 2020 istället dela ut presentkort till samtliga anställda.


Totalt beräknas presentkorten kosta 700 000 kronor och ryms inom redan avsatt budget. Sedan tidigare har kommunstyrelsen beslutat om en särskild uppskattningsgåva till anställda inom vården- och omsorgen för ca 350 000 kr.


Anna-Sofia Kulluvaara, kommundirektör kommenterar,

- Många av våra medarbetare har gjort stora insatser den här våren och det är viktigt att trots det ansträngda läget visa uppskattning. Eftersom det inte är helt klart om det går att genomföra julbord för större grupper i vinter har vi fattat beslut om att köpa in presentkort för motsvarande summa till samtliga anställda.

 

- Presentkortslösningen betyder också att medarbetarna får större valfrihet och kan använda presentkortet till att antingen äta julbord, gå på café eller handla lokalt. Det innebär också att vi kan stötta det lokala näringslivet på ett tydligt sätt som kan göra skillnad i en svår tid.

 

För att minska administration och säkerställa att pengarna används lokalt kommer presentkort köpas in via Sollefteå Handel och organisationens kommande presentkortsystem. Samtliga intresserade företag kan ansluta sig till systemet. Presentkorten kommer att delas ut under hösten.

Publicerad: 2020-06-16

Skribent:

Medborgarservice