Planerat strömavbrott ska åtgärda fel runt Edsele

Idag den 13 juni gör E.ON Energidistribution ett längre planerat avbrott i och runt Edsele i Sollefteå kommun för att åtgärda fel som upptäckts på en linje.

 

E.ON intensifierar nu arbetet med att minska de återkommande felen i strömförsörjningen i Sollefteå kommun. Ett särskilt arbete görs nu på den 3,5 mil långa elledningen som går igenom bland annat Gässjö, Sörbyn, Fjällbohög och Hällåsen. Linjen har en längre tid varit störningsdrabbad med återkommande akuta strömavbrott som har drabbat kunderna.

 

- Efter en extra flygbesiktning har vi identifierat flera brister så som träd på ledning, justering av åskskydd och byte av trasiga isolatorer. Dessa behöver vi nu åtgärda för att minimera risken för fler avbrott, säger Lena Berglund, regionchef nord.

 

För att åtgärda bristerna effektivt görs ett längre planerat avbrott idag den 13 juni mellan kl. 09.00 – 14.00 då avsikten är att åtgärda alla de upptäckta felen samtidigt.

 

- Under avbrottstiden kommer vi ha flera arbetslag igång på flera ställen för att inte behöva ta ytterligare avbrott. Självklart beklagar vi att kunderna nu drabbas även ett längre avbrott men förhoppningen är att åtgärderna vi genomför den dagen kommer att minska de akuta avbrotten i området.

Berörda byar är Gässjö, Stensjö, Vägersjön, Sörbyn, Berg, Björkå, Fjällbohög, Lövåsen och Hällåsen.

 

Förutom arbetet denna dag har ett flertal åtgärder vidtagits den senaste tiden vilka inte krävt avstängning av strömmen. Extra tillsyn kommer dessutom att genomföras liksom skogliga åtgärder i ledningsgatorna.

Publicerad: 2019-06-12

Skribent:

Medborgarservice