Sollefteå ny partner till rullskidlandslaget

Rullskidssäsongen 2017 har precis startat och därmed är en av de allra viktigaste säsongerna för svenska rullskidslandslaget någonsin igång.

Förutom världscupen som sträcker sig från 7 juli till 10 september så är givetvis den stora höjdpunkten rullskids-VM i Sollefteå 3-6 augusti. VM arrangeras för första gången på svensk mark och rullskidslandslaget är väl rustat inför uppdraget.


Rullskidslandslaget samarbetar sedan flera år med Craft som är totalleverantör av både tävlings- och casualkläder till laget. Swerob, Folksam, Elpex, Bliz och Ipur har också samarbetat flera år med rullskidslandslaget och alla dessa samarbeten fortsätter sommaren 2017.


– Det känns mycket tryggt och vi är otroligt tacksamma för det fortsatta stödet från våra partners, stödet är ovärderligt då vi fortsätter utveckla svensk skidsport. säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator längd/rullskidor på Svenska Skidförbundet.


Intersport, som varit med som lagpartner till rullskidslandslaget de senaste åren, har till denna sommar valt att avsluta samarbetet.


– Från rullskidslandslagets sida vill vi rikta ett varmt tack till Intersport för det samarbete vi haft, tillsammans har vi dragit nytta av varandra på många sätt och det har varit mycket utvecklande. fortsätter Remb.


Då rullskids-VM genomförs i Sollefteå i sommar så har Sollefteå Kommun valt att sponsra rullskidslandslaget under 2017. Man går in som lagsponsor och kommer att synas på alla rullskidslandslagets kläder med sin jubileumslogga, kommunen firar nämligen 100 år under 2017. Man kommer även att köpa en replikakollektion av rullskidslandslagets kläder, dessa kommer att synas under VM-arrangemanget.


– Det känns otroligt stimulerande att Sollefteå kommun vill vara med och utveckla svensk skidsport på detta sätt. säger Ludvig Remb.


– Det kommer vara en ära och extra sporrande för de aktiva att bära kommunens vapen på våra kläder när vi siktar på att göra vårt bästa VM någonsin i Sollefteå! fortsätter Remb.

– Att synas ihop med ett av Svenska Skidförbundets bästa landslag och att vara med när de gör upp om pallplatser i världscupen och medaljer på VM var en chans vi bara ville ta, det kommer bli en riktigt häftig sommar! säger Majed Safaee, kommunikationsstrateg på Sollefteå Kommun.


– Vi kommer även ta chansen att profilera oss tillsammans med rullskidslandslaget under VM i Sollefteå då vissa av våra medarbetare kommer att förses med rullskidslandslagets färger, allt för att visa vårt stöd på bästa sätt. Vi önskar laget alla lycka till! fortsätter Safaee.

Publicerad: 2017-06-05

Skribent:

Medborgarservice