Sollefteå kommun deltar på konferensen DCD Webscale

Hamre i Långsele

DCD Webscale är en stor internationell konferens om datacenters som äger rum i San Francisco, USA. På plats finns IT- och datacenterbranschens viktigaste aktörer.

Sollefteå kommun deltar på konferensen tillsammans med Business Sweden och Node Pole som båda jobbar med att locka större datacenteretableringar till Sverige. I Sollefteå kommun finns fastigheten Hamre som är högintressant för etablering på grund av dess läge och goda tillgång till förnybarenergi.

 

Hittills har ett stort antal intressenter besökt Hamre och deltagande på konferensen syftar till att ytterligare marknadsföra Hamre och Sollefteå kommun som en bra plats för etablering av datacenterverksamhet.

 

På konferensen deltar Åsa Sjödén, kommunstyrelsens ordförande, Anna-Sofia Kulluvaara kommunchef och Mikael Näsström, chef för Tillväxtavdelningen i Sollefteå kommun.

 

Åsa Sjödén kommenterar,

- Det här är en bransch som växer oerhört och efter ändringen av energiskatten har Sverige blivit högintressant för etableringar och Hamre tillhör ett av de hetaste områdena. Vi har jobbat hårt med att utveckla ett väldigt attraktivt erbjudande och den vill vi att fler ska få ta del av. Den hjälp och stöd som vi har fått av Business Sweden har varit ovärderligt, de har en vana av att jobba med stora etableringar och var bland delaktiga i Facebooks etablering i Luleå.

 

- Ett stort antal aktörer har redan besökt Hamre men vi kommer inte att kasta oss in i något. Det här är en riktig möjlighet för hela vår kommun och då är det viktigt att vi tar oss tid att hitta rätt aktör och en etablering som ger mest till invånarna i Sollefteå kommun.

 

Om eventet:

DCD Webscale arrangeras av Datacenter Dynamics en plattform fokuserad på datacenterbranschen. Läs mer om eventet här, http://dcd.events/conferences/webscale

Publicerad: 2018-06-25

Skribent:

Medborgarservice