Ny kommunchef i Sollefteå

Anna-Sofia Kulluvaara ny kommunchef i Sollefteå

Anna-Sofia Kulluvaara är ny kommunchef i Sollefteå och börjar sin tjänst från och med 2 februari. Med energi, stark drivkraft och goda ledaregenskaper ser hon framemot att ta sig an rollen som den högste tjänstepersonen i Sollefteå kommun.

Även om Anna-Sofia Kulluvaara nu bor och arbetar i Sundsvall så avslöjar hennes dialekt snabbt att hon har rötterna långt norrut, ända upp till Älvsbyn som hon ursprungligen kommer ifrån.


- Jag har en väldig stark känsla för inlandet. Det finns en allmän tro att alla vill bo i kusten och städerna, men det stämmer inte. Jag är ett levande bevis på det. Det finns en enorm charm med att bo på mindre orter.


Redan nu veckopendlar Anna-Sofia från Näsåker till Sundsvall och lyfter fram hur viktigt det är att kunna känna gemenskap och sammanhang. 


- Det är svårare att hitta gemenskapen i en större stad.I en mindre ort finns det alltid plats för en person till och människor är genast nyfikna på dig och din historia.


Anna-Sofia har hunnit ha en del viktiga positioner som Kostchef på Landstinget Västernorrland, kost- och hygienchef i Pajala, och nu måltidschef i Sundsvalls kommun. Hon har varit så pass framgångsrik så att hon nominerades till Årets måltidschef 2016. I samma tävling, White Guide Junior en rikstäckande tävling för offentliga måltider, placerade sig fem av Sundsvalls kommuns skolrestauranger i topp 30 i.


Kullavaara berättar att hon i grunden är en obotlig optimist.


- Man måste lära sig av sina misstag och motgångar och hitta nya vägar och möjligheter, det är det som föder framgång! Det är viktigt att resa sig igen och gå vidare med utvecklingsarbetet.


Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?


- Jag tror att det kommer att bli oerhört spännande och jag har tidigare jobbat i ledningsgrupp direkt kopplat till Kommunchefen. Idag jobbar jag mycket med strategiska frågor och ser framemot att ta nästa steg. De senaste 10 åren har jag jobbat huvudsakligen inom måltidsbranschen men ser nu framemot att utveckla mitt ledarskap bredare.


- Jag hoppas kunna ge mycket energi. Jag kommer inte att vara en kommunchef som bara sitter i mitt kontor i kommunhuset, utan jag vill kunna vara bland medarbetare och medborgare men också runtom i Sverige och marknadsföra Sollefteå. Syns vi så finns vi!


Hur tycker du att en bra ledare ska vara?


- Jag drivs otroligt mycket av samarbete och därför tycker jag att det är viktigt att kunna se helheten. Förutom det är det viktigt att våga vara sig själv, vara tydlig och våga ta beslut, vara modig och släppa kontroll för att få människor att växa i sina roller och självklart bland det viktigaste och svåraste vara en god kommunikatör vilket innebär både att lyssna och tala.


Rent privat är Kulluvaara inte en person som sitter still. Hon har en stark passion för matlagning men också skidåkning och dans.

Publicerad: 2017-02-02

Skribent:

Medborgarservice