Länsövergripande ungdomskort i kollektivtrafiken!

Idag har kollektivtrafikmyndighetens förbundsdirektion beslutat att införa ett länsövergripande digitalt sommarlovskort för skolungdomar.

Det digitala sommarlovskortet är giltig 15 junilänk till annan webbplats17 augustilänk till annan webbplats och innebär att elever i årskurs 6-9 i grundskolan och år 1-2 på gymnasiet kan åka kostnadsfritt i länet.

Riksdagen har avsatt 350 miljoner per år i trelänk till annan webbplats år för detta och Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland har möjlighet att söka 8,7 miljoner kronor för detta. Summan beräknas täcka länets kostnader.

Det digitala sommarlovskortet fungerar så att man laddar ner en app och bokar resan i realtid, dvs innan resan påbörjas.

John Åberg, vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå och ersättare i förbundsdirektionen för kollektivtrafikmyndigheten kommenterar,


- Det är jätteviktigt att vi ser till att våra ungdomar har roliga och intressanta saker att göra på sommarlovet så väl på hemmaplan men också göra det möjligt för ungdomar i Sollefteå att kostnadsfritt åka till andra evenemang runt om i länet under sommaren. Men också göra det möjligt för ungdomar att komma till Sollefteå. Jag är övertygad om att den här åtgärden kommer att vara väldigt uppskattad.

För mer information om busskortet kontakta Din Tur.länk till annan webbplats

Publicerad: 2018-05-18

Skribent:

Medborgarservice